Σελίδες

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2008

Αποτοξινωση ΤΩΡΑ !




..με σκιτσα του Φεντερικο Φελλινι..

Τι με νοιαζει πια ολη αυτη η ιστορια με τα καρακιτσαρια του υποτιθεμενου θεματοφυλακα του πολιτισμου (Θου Κυριε!) και των παρατρεχαμενων του;

Σαμπως με νοιαζει τι κανουν ο Μακης και ο Θεμος και ο αλλος; Τι κι αν απο ΠΡΩΤΟ γινει ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ το θεμα; Χεστηκαμαν κυριε Προεδρα. Απασχολουνται και τα ΜΕΣΑ -για να τα βγαζουν ΕΞΩ. Μερικες φιρμες με εκατο και βαλε επεμβασεις στη μουρη και το σωμα, για να φαινονται μουρατοι κι ετσι, μας δουλευουν ψιλο γαζι και μεις τα χαφτουμε αμασητα σα στραγαλια μουσκεμενα.

Τι ειπε ο ενας και τι ειπε ο αλλος -και λοιπον; Παλι για το κερδος γινεται η φασαρια. Για τη κυκλοφορια του Μεσου -ΚΑΙ του χρηματος. Να καμπανιζουν τα μπικικινια οσων πασχουν απο αρχιδελειψη.

Εχω ιστοριες αληθινες για Ανθρωπους που πεσαν απο μπαλκονια, αλλα θα μαγαρισω τη μνημη τους αν τις γραψω εδω, στον ιδιο τοπο. Αλλη φορα. Τι λεγαμε; Α! Πως δε με νοιαζει και πως αδιαφορω γι αυτα που μου πασαρουν σαν πραγματικοτητα. Να γραψω τωρα και τι με νοιαζει, ε;

Εμενα με νοιαζει να ζει καλα ο κοσμακης (και'γω μαζι, ε) να εχει τα απαραιτητα να πορευεται, να υπαρχουν αργιες να ξεκουραζονται οι ανθρωποι και να διασκεδαζουν -να ψυχαγωγουνται, καλυτερα. Το ρημα "διασκεδαζω" εχει χαλασει πολυ τα τελευταια χρονια με ολα αυτα τα μπουρδελομαγαζα που πλασαρουν τα καναλια. Δεν ειμαστε δα και στο τσακιρ κεφι με ολα οσα συμβαινουν, ουτε εχουμε πορτοφολες να πηγαινουμε εκει οπου μας στελνει η κυρια Μπιλιω.

Αλλοι εχουν τα λεφτα -και την ορεξη!- να ξελαρυγγιαζονται και να μπεκροπινουν ασταματητα. Εκεινοι που τα παιρνουν, που τα αρπαζουν και τα στελνουν εξω στις Ελβετιες και αλλου. Μπορει να τα κανουν και γη, να σκοτωνουν καπου καπου κανα οικοπεδακι να πορευονται. Μπορει το οικοπεδακι να εχει και αρχαια, αλλα δεν σκοτιζονται, ολο και καποιος θα βρισκεται σε στιλ Ζαχο να το αποχαρακτηρισει.

Ετσι λοιπον... Θα πει καποιος οτι αδιαφορω και δεν ειναι και στο χαρακτηρα μου να αδιαφορω, αλλα τι αλλο να κανω πια; Η επιβραβευση της κυβερνησης για το εργο που εχει επιτελεσει, ειναι δεδομενη. Αρα; Αρα, μαλλον μας δουλευετε αδερφια υπαλληλοι, συμβασιουχοι, εργαζομενοι και συνταξιουχοι, εσεις που κατεβαινετε στους δρομους και φωναζετε καθε τρεις και λιγο και σας ξυλοφορτωνουν κιολας.

Εσεις φταιτε για. Εσεις δεν ψηφιζετε; Μηπως ψηφιζετε για να ερθει και η δικη σας σειρα, η σειρα των απογονων σας μηπως; Η σειρα στη λαμογια και στη λουφα και στη διαπλοκη εννοω. Μηπως; Για σκεφτειτε το και υστερα συνεχιζουμε τη κουβεντα. Θα περιμενω...

Δεν υπάρχουν σχόλια: