Σελίδες

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2008

Τι πρεπει να κανει ο Γιώργος - Σαμψών Χατσατριάν..???

Εσας ρωτω, σεβαστοι πατερες του εθνους, εσας τους βουλευτες μας, που νομοθετειτε στη Βουλη. Ειχα την εντυπωση πως το θεμα ειχε λυθει απο χρονια, αλλα, αφου συναντησα την περιπτωση του Γιώργου - Σαμψών Χατσατριάν, διαπιστωσα οτι εκανα λαθος.

Πριν απο 25 περιπου χρονια, ενας συναδελφος αναγκαστηκε να αλλαξει υπηκοοτητα για να μη ζηταει καθε 6μηνο αδεια παραμονης για το παιδι του που γεννηθηκε εδω απο μητερα ελληνιδα ενω εκεινος ηταν ελληνας ομογενης με ξενη (τουρκικη) υπηκοοτητα. Ευτυχως, ειχε ελληνικη ιθαγενεια και το ζητημα του αντιμετωπιστηκε ευμενως απο το κρατος (ΜΑΣ). Πηγε και στρατο και... ελαβε το χρισμα!

Πριν απο 10 περιπου χρονια, συναντησα την περιπτωση μιας κοπελιτσας γεννημενης στην Ελλαδα, απο μητερα ελληνιδα και πατερα αφρικανο (και οι 2 υπαλληλοι στο ΕΣΥ) στην οποια, μολις τελειωσε το λυκειο, της ανακοινωθηκε η... απελαση της! Τρελαθηκε το 18χρονο κοριτσι -και οι γονεις βεβαια- και η υποθεση βρηκε αισιο τελος μετα απο ενα δικαστικο γολγοθα.

Κατι συμβαινει -απο οσο καταλαβα, δεν ειμαι ειδικος- με την υπηκοοτητα, που μεταβιβαζεται στο παιδι οταν ο πατερας ειναι ΕΛληνας, ενω αν η μητερα ειναι ελληνιδα ΔΕΝ. Οι ελληνιδες, ευτυχως/δυστυχως/ΔΞ-ΔΑ, ειναι λιγοτερο ΕΛ απο τους ΕΛληνες!!!

Τα κενα της νομοθεσιας ειναι πολλα και δεν αξιζει να ταλαιπωρουνται ευαισθητοι ανθρωποι για τις παραλειψεις του κρατους (μας). Εκει μεσα, στη Βουλη, τι κανουν; δεν ειναι ο χωρος οπου νομοθετουν;

το θεμα το πετυχα στα μπλογκ:
-->> http://www.thess.gr/blog/27
-->> http://postnuclear-icehouse.blogspot.com/
λεπτομερειες για κινητοποιηση εδω:
-->>
http://manitaritoubounou.wordpress.com/
αργοτερα, το βρηκα και εδω:
-->> http://roides.wordpress.com/2008/01/22/220108/
-->> http://afmarx.wordpress.com/2008/01/21/yiorgos-samson-hatsatrian/

Δεν υπάρχουν σχόλια: