Σελίδες

Σάββατο 28 Ιουνίου 2008

προώθηση petition - european forest - ευρωπαϊκά δάση

Ελαβα και προωθώ:

Oπως ανέφεραν προχθές οι ειδήσεις, η ΕΕ εξέδωσε ένα ψήφισμα για όλες τις μεσογειακές χώρες που επλήγησαν από φωτιές, να δεσμευτούν ότι τα δάση που κάηκαν θα ξαναγίνουν δάση, διότι αυτό αφορά ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ. Το ψήφισμα υπεγράφη από τις αντιπροσωπείες όλων των Μεσογειακών χωρών (Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Πορτογαλία) και όλων των παρατάξεων... εκτός μίας.

Guess who?... Ο κ. Ρουσόπουλος είπε ως δικαιολογία ότι αυτό είναι παρέμβαση στο Σύνταγμα της Χώρας βλέπε Αρθρο 24, περί "δασικών εκτάσεων και δασών" !!...

Εκτός, αυτού, προχτές οι ειδήσεις ακόμα και των κρατικών καναλιών αναφέραν οτι 2.000 και πλέον στρέμματα στη Ζαχάρω "παραχωρήθηκαν για ήπια τουριστική ανάπτυξη" σε μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα.

Οφείλουμε να δείξουμε σε όλα τα κόμματα οτι δεν είμαστε σύμφωνοι και οτι δεν αδιαφορούμε:
υπογράψτε το petition για την προστασία των δασών. Οι τωρινές 145.000 υπογραφές είναι πάρα πολύ λίγες - οφείλουμε να τις κάνουμε 2.000.000, αφού η αίτηση αυτή θα σταλεί στη Βουλή, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αλλά και στον ΟΗΕ.

εδώ -->> www.petitiononline.com/forestgr/

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ!

ΣΗΜ. ο τονισμός λέξεων και φράσεων δικός μου
UPDATE -->> Είδα ότι οι υπογραφές έχουν γίνει 235.718 μέχρι τώρα. Πλησιάζουμε, αλλά βρισκόμαστε μακριά από τα 2.000.000 ακόμα...
UPDATE -->> Tο σχόλιο του Τάλω (με το οποίο συμφωνώ σε γενικές γραμμές) στο buzz -->>
Δεν ήταν προχθές, δεν υπάρχει μάλλον τέτοιο ψήφισμα. η αναφορά στο άρθρο 24 από τον Ρουσόπουλο, ήταν μόνο (από όσο ξέρω) όταν καταδίκασε σχετικό σχέδιο ψηφίσματος των Ευρωπαίων Πρασίνων εναντίον της αναθεώρησης του 24 ως παρέμβαση στα εσωτερικά μας, και η είδηση για την Ζαχάρω ήταν τον Σεπτέμβριο. Το "so many forests which are our last sources of oxygen" είναι επιστημονικά ανακριβές.

Πέραν όλων αυτών η αρχική έκκληση λέει "τι κακό είναι να καίγονται δάση, ας μην τα καίμε άλλο", χωρίς να ζητάει ή να προτείνει κάτι και ως εκ τούτου είναι παντελώς άχρηστη (για την ακρίβεια είναι βλαπτική γιατί την υπογράφει κόσμος και λέει ότι έκανε κάτι για τα δάση) ενώ μπορεί να την υπογράψει εύκολα και ο ίδιος ο Ρουσόπουλος. Δεν μπαίνω καν στην συζήτηση σχετικά με το κύρος μιας έκκλησης γραμμένης σε σπαστά αγγλικά.

Ως εκ τούτου η συμμετοχή μας δεν ήταν σημαντική τον Σεπτέμβριο που μας ζητήθηκε και σίγουρα δεν είναι σήμερα, που ανακυκλώνεται το email. Σημαντικές αντίθετα είναι οι πρωτοβουλίες συμμετοχής σε ομάδες εθελοντικής πυροπροστασίας, η δημιουργία και η συμμετοχή σε ομάδες περιφρούρησης δασικών εκτάσεων, η έμπρακτη αντίθεση σε κάθε έργο που μειώνει την δασοκάλυψη στην ύπαιθρο και το πράσινο και τους ελεύθερους χώρους στις πόλεις καθώς και η μη-υπερψήφιση κραγμένων έργω εχθρών των Ελληνικών δασών και προστατών και ενισχυτών καταπατητών και εργολάβων, στην Ελληνική βουλή.

Γενικά είναι καλό όταν φτιάχνουμε εκκλήσεις κττ στο διαδίκτυο να σκεφτόμαστε πώς και με ποιον τρόπο θα είναι ουσιαστικά και όχι απλά εκτονωτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: