Σελίδες

Κυριακή 3 Αυγούστου 2008

Η βαριά βιομηχανία τουρισμού και τα βιομηχανικά απόβλητα

Πρώτα έγινε η καταστροφή στο Θριάσιο. Πάει η Ελευσίνα (νέα και αρχαία), πάει η Πάχη με το φρέσκο ψάρι, πάνε και τα Μέγαρα. Ολα για τη δόξα και το χρήμα. Ποιοι δοξάστηκαν; Ποιοι πλούτισαν; Ποιοι εξακολουθούν να δοξάζονται και να πλουτίζουν; Οι απαντήσεις είναι εύκολες, δεν χρειάζεται σκονάκι. Οι μεγαρίτες ξεσηκώθηκαν, αλλά συνέπεσαν οι διαμαρτυρίες με την εξέγερση του Πολυτεχνείου και βουβάθηκαν τεχνηέντως -με τα γνωστά μέσα, φυσικά- και ηττήθηκαν κατά κράτος. Η βαριά βιομηχανία κέρδισε ξερριζώνοντας ελιές και, μέσα από τους κόλπους της, αναδείχτηκαν πρόσωπα διάσημα. Να τα χαιρόμαστε και να τα στέλνουμε να μας εκπροσωπουν.

Μετά, ενέσκηψε ο βιομηχανικός τουρισμός. Πρώτο θύμα η Μύκονος, ήδη από τη δεκαετία του '70. Πολλά τα λεφτά Αρη! Η Αρχαιολογική Υπηρεσία αναγκάστηκε να κάτσει στα αυγά της, να μη δυσκολεύει τους εργολάβους που έριξαν μπόλικο τσιμέντο σε παρθένες αμμουδιές και λόφους απάτητους.
Αυτό που χρειάζονται οι ντόπιοι είναι συμπαράσταση και όχι κατσάδιασμα σε τέτοιες στιγμές. Μήπως τα καταφέρουν να ευαισθητοποιήσουν το κράτος να πάψει να χαϊδεύει τους ενσκήψαντες ως λαίλαπα ισχυρούς και να σώσουν ό,τι μπορεί ακόμα να σωθεί από το νησί τους. Τώρα βλέπουν καθαρά τί σημαίνει άναρχη βιομηχανική τουριστική ανάπτυξη.

Η (κάθε) βιομηχανική ανάπτυξη όμως, δεν φέρνει μόνο χρήμα... Δυστυχώς, οι φόνοι και τα "ατυχήματα" είναι τα βιομηχανικά απόβλητα της βαριάς τουριστικής βιομηχανίας. Ποιος θέλει τα απόβλητα στον τόπο του; Οπότε, ας έχουμε το νου μας.
Δεν αρκεί η διαφήμιση για ήσυχες διακοπές και ξεκούραση στη Μύκονο. Το πιο σημαντικό είναι να απομονώνονται και να διώχνονται από το νησί όσοι δυσφημίζουν τον τόπο με τα καμώματά τους.

Μπορείτε να δείτε "Τι παίζει σήμερα" στη Μύκονο, εδώ -->>
http://www.e-mykonos.gr/
Αν δεν προλάβατε να ανοίξετε εγκαίρως τη σελίδα, παραθέτω τις εικόνες:


Σειρά έχει η Σαντορίνη, καθώς φαίνεται. Ηδη, έχει γίνει αγνώριστη. Αλλά εκεί πέρα κάτι μπορεί να συμβεί, γίνονται και σεισμοί... οκ, μπορεί να το παραξηλώνω, αλλά είμαι ΕΞΑΛΛΗ λέμε...

1 σχόλιο:

Rodia είπε...

Ανέφερα τη Σαντορίνη την ώρα του μακελλειού στο χωριό Βουρβούλος του νησιού αυτού. Ανησυχώ πραγματικά με τις προφητικές μου ικανότητες...
(γράφω το σχόλιο για την ιστορία)