Σελίδες

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2008

Η μοναξιά της ευθείας

Κοιτάζεις προσεκτικά προς κάθε κατεύθυνση. Ολα τα βλέπεις παράξενα και περίπλοκα. Αποφασίζεις λοιπόν να ακολουθείς την ευθεία οδό. Χωρίς στροφές, περικοκλάδες και τσαλιμάκια. Κάποια στιγμή αντιλαμβάνεσαι πόσο μοναχικός είναι ο δρόμος που διάλεξες. Δεν σκέφτεσαι καθόλου να τον αλλάξεις. Σκέφτεσαι μόνο, πώς είναι δυνατό να προτιμούνται άλλοι δρόμοι εκτός από την απλούστατη ευθεία. Μυστήριο που είναι ο άνθρωπος!

Ακούς να σου λένε πόσο μονοκόμματος είσαι, σε κατηγορούν για έλλειψη φαντασίας. Δεν είσαι "χαριτωμένος", να στρίβεις και να ξεστρίβεις τα λόγια σου, όπως κάνουν οι πολλοί. Γνωρίζεις όμως πολύ καλύτερα από όλους εσένα τον ίδιο και ξέρεις πολύ καλά ότι η ευθεία οδός αφορά τις συναλλαγές και όχι τα παιχνίδια που είναι το αλατοπίπερο της ζωής. Δεν σου αρέσει να υποκρίνεσαι και να κοροϊδεύεις.

Παίζεις, ναι, αλλά το να παίζεις με τους ανθρώπους είναι κάτι τι ακατανόητο για σένα. Με τους ανθρώπους παίζουν όσοι κάπου κάτι τους λείπει, ίσως η αυτοεκτίμηση ή/και η αυτοπεποίθηση. Δεν μπορούν να εννοήσουν ένα παιχνίδι που περιέχει μόνο χαρά και δεν πληγώνει. Ετσι, μένεις μόνος να ακολουθείς το δρόμο σου. Η ευθεία οδός έχει μεγάλη μοναξιά.

1 σχόλιο:

Seagull είπε...

Kαλή σου μέρα!
Όπως γνωρίζεις ήδη, δημιούργησα ένα blog, με την ονομασία "Κλέφτρα Κίσσα" (http://kleftrakissa.blogspot.com/), στο οποίο "εκθέτω" κείμενα άλλων bloggers, που τους τα έχω "κλέψει".
Περισσότερα, μπορείς να βρεις και να διαβάσεις στην πρώτη μου ανάρτηση:
http://kleftrakissa.blogspot.com/2008/09/blog-post_30.html
Επειδή μεταξύ των αναρτήσεων που έχω κλέψει περιλαμβάνονται και
δικές σου, θεώρησα σκόπιμο να σε ενημερώσω σχετικώς, ώστε αν έχεις οποιαδήποτε αντίρρηση για την "κλοπή" αυτή να με ενημερώσεις και να κατεβάσω τις σχετικές αναρτήσεις μου.

Ευχαριστώ
Seagull
http://seagullstefanos.blogspot.com/

Υ.Γ. Αφήνω σχετικό σχόλιο κάτω από κάθε πρωτότυπη ανάρτηση, για ευνόητους λόγους