Σελίδες

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2008

Cinema, Cinema, και πάλι Cinema!

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΙΑΠΩΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΥ - JAPANESE HORROR / FANTASY CLASSICS FESTIVAL

-->> μετά από το αφιέρωμα στον κινηματογράφο των χωρών της Λατινικής Αμερικής...

21 από τις καλύτερες ταινίες που καθόρισαν την εξέλιξη των ταινιών τρόμου και φαντασίας παγκοσμίως και αποτέλεσαν το δικό τους, ξεχωριστό κεφάλαιο στην ιστορία του κινηματογράφου, με την υπογραφή των καλύτερων, αριστοτεχνών και στα δύο είδη, Ιαπώνων σκηνοθετών να αποτελεί εγγύηση ποιότητας και θεάματος,προβάλλονται, σχεδόν όλες, για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Από την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου εώς την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου αποκλειστικά στον κινηματογράφο Αφαία.
(Δημοσθένους 96, Καλλιθέα, τηλ.210 9595 534)

Στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, την Ιαπωνία, ανέτειλαν αλλά και μεσουράνησαν δύο κινηματογραφικά είδη: οι ταινίες τρόμου και φαντασίας. Κυρίαρχο στοιχείο του ιαπωνικού πολιτισμού, οι μυθικοί δράκοι και τα τέρατα αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τις πιο ποιοτικές και πιο φαντασμαγορικές ταινίες που έμελλε να είναι πρωτοπόροι στο είδος τους.

Το αφιέρωμα της New Star περιλαμβάνει 21 από τις καλύτερες ταινίες που καθόρισαν την εξέλιξη των ταινιών τρόμου και φαντασίας παγκοσμίως και αποτέλεσαν το δικό τους, ξεχωριστό κεφάλαιο στην ιστορία του κινηματογράφου, με την υπογραφή των καλύτερων, αριστοτεχνών και στα δύο είδη, Ιαπώνων σκηνοθετών να αποτελεί εγγύηση ποιότητας και θεάματος, να προβάλλονται, σχεδόν όλες, για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Λεπτομέρειες για το Πρόγραμμα των προβολών, καθώς και για όλες τις ταινίες, στο blog "Cinema" του Γιώργου Κορμικιάρη, εδώ:-->>
http://filosofia.gr/blogs/index.php?op=ViewArticle&articleId=1077&blogId=20

Μην αμελείς να το επισκέπτεσαι συχνά, καλέ μου αναγνώστη. :)

Δεν υπάρχουν σχόλια: