Σελίδες

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2009

χαμόγελα, πολλά χαμόγελα, πολλά ανησυχητικά χαμόγελα

Τελικά, δεν καταλαβαίνω. Εχουμε κρίση ή δεν έχουμε; Μας έχει αγγίξει η παγκόσμια τρομοθεωρία της οικονομικής κρίσης ή όλα είναι φούμαρα; Γιατί τόσα χαμόγελα; Επειδή υπουργοποιήθηκαν και ανοίγεται πεδίον δόξης λαμπρόν να παίξουν κι άλλο ρόλο σωτήρα ή επειδή τη γλίτωσαν και δεν απομακρύνθηκαν; Μήπως επειδή το κάψιμό τους αναβλήθηκε ή μήπως επειδή δε βλεπουν την ώρα να γίνουν σταχτη να σωθούν από το βάρος της εξουσίας; Μπα, μάλλον επειδή δεν έχουν να ανησυχούν για τίποτα, έχουν κάνει τα καζάντια τους, άρα και να μη ξαναεκλεγούν δεν τους νοιάζει. Ισως πάλι χαμογελούν επειδή νοιώθουν ανεύθυνοι για όσα συμβαίνουν. Το είπε καθαρά ο κ. Χατζηδάκης: "η Ε.Ε. δείχνει το δρόμο, εμείς ακολουθούμε τις οδηγίες". Ετσι, έτσι. Είπε ακόμα ότι οι μισθοί ανέβηκαν στην Ελλάδα περισσότερο από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά παρέλειψε να πει τη λεξούλα "ποσοστιαία". Παρέλειψε δηλαδή το ουσιώδες, ότι οι ελληνικοί μισθοί (και συντάξεις) είναι υποπολλαπλάσιοι των άλλων χωρών, στη καλύτερη περίπτωση γύρω στο ένα τρίτο τους. Είπε και άλλα, αλλά τα φυλάω για κάποιον επόμενο αχταρμά.


1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.

1. Κωστής Χατζηδάκης, υπουργός Ανάπτυξης. Αυτός θα μας σώσει. Χαμογελά ωραία -αγνά και άδολα δηλαδή, σαν μωρό.
2. Η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη προσέρχεται στο Υπουργικό Συμβούλιο μετά την ορκομωσία των νέων υπουργών. Τη χαίρομαι αυτή τη γυναίκα. Ο,τι και να συμβαίνει, χαμογελά πλατιά.
3. Ορκομωσία Νέας κυβέρνησης. Πάλι όρκοι; Αχαρος ο ρόλος του ορκίζειν κυβερνήσεις. Είναι σοβαρά τα πράγματα και δεν χωρούν χαμόγελα.
4. Ορκομωσία Νέας κυβέρνησης. Ολα τα μωρά στη πίστα! Εξω δεξιά ο κ. Στυλιανίδης και έξω αριστερά ο κ. Χατζηδάκης, όπως βλέπουμε τη φωτογραφία. Αν τη δούμε από τη πλευρά των εικονιζομένων, η περιγραφή αντιστρέφεται. Πόσοι χαμογελούν;
5. Τελετή Παραλαβής - Παράδοσης για το Υπουργείο Μεταφορών. Να δούμε τι θα γίνει με το έργο "Ολυμπιακή"...
Θα καταφερει ο κ. Στυλιανίδης να κατεβάσει ξανά τον κόσμο στους δρόμους;
6. Τελετή Παράδοσης - Παραλαβής στο Υπουργείο Οικονομίας. Ασπασμοί αγγέλων. Κάποιος από τους δύο καίγεται, αλλά ποιος;
7. Εξοδος από το Μαξίμου. Εδώ φαίνεται καθαρά ποιος έχει το πάνω χέρι, αλλά ποιος; Ο χαμογελαστός, ο ομιλών ή ο σκυθρωπός;


-->> Ρίξτε μια ματιά και εδώ: το χαμόγελο προς τα μέσα (η απομυθοποίηση μιας εικόνας)


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μόνο χαμόγελα ?

Απολαύστε εδώ απέραντη σεμνότητα και μετριοφροσύνη...

http://psi-action.blogspot.com/2009/01/blog-post.html

Η ωραία συντροφιά των ωραίων ανθρώπων της δημόσιας υγείας σε μια ωραία προσπάθεια

και τα λένε μόνοι τους όλα αυτά!