Σελίδες

Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

Κάλεσμα σε κινητοποίηση για την Ψυχική Υγεία

Το Υπουργείο Υγείας επιχειρεί εδώ και τέσσερα χρόνια να "επιστρέψει" την ψυχική υγεία στα "χρόνια των ιδρυμάτων". Την οικονομική κρίση στην ψυχική υγεία την ξεκίνησε το ίδιο το Υπουργείο το 2005. Η υγεία δεν είναι θύμα της οικονομικής κρίσης, αλλά της κρίσης του κοινωνικού κράτους.

Δείτε: Ποιό όραμα; Ωρα για business!

Στις 6 Μάρτη θα γίνει συνάντηση των αρμοδίων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας με σκοπό να αποφασιστεί το μέλλον της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης. Να αποφασιστεί αν θα συνεχιστεί ή 20ετής προσπάθεια για να βγεί η χώρα μας από τον ψυχιατρικό μεσαίωνα ή αν θα επιστρέψει βίαια και μη αναστρέψιμα στον εγκλεισμό και τις ιδρυματικές πρακτικές.

Γι αυτό, την Τετάρτη 4 Μάρτη, τα Σωματεία εργαζομένων στις κοινοτικές δομές Ψυχικής Υγείας μας καλούν όλους, έξω από το Υπουργείο Υγείας, για να δηλώσουμε την αντίθεση μας στις προθέσεις στις κυβέρνησης.

Κάλεσμα σε κινητοποίηση για την Ψυχική Υγεία

Επίσης, την ίδια μέρα της συνάντησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με το Υπουργείο Υγείας (Παρασκευή 6 Μάρτη), οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται με εκδήλωση διαμαρτυρίας που οργανώνεται από τους φορείς Ψυχικής Υγείας (ΜΚΟ).
Πληροφορίες σύντομα.

http://psi-action.blogspot.com

______________________
-->> Στηρίζω με ζέση τις κινητοποιήσεις των σωματείων των εργαζομένων και των φορέων για την Ψυχική Υγεία και προτείνω να κάνουμε το ίδιο όλοι μας.
-->> Εκτός αν νομίζουμε ότι εμείς, καθώς και οι συγγενείς και οι φίλοι μας, είμαστε στο απυρόβλητο και δεν έχουμε ανάγκη...
______________________
UPDATE-->>
Aγαπητοί Συνεργάτες,

στο πλαίσιο της συστηματικής κλιμάκωσης των δράσεων και των πιέσεων του Δικτύου για την αντιμετώπιση της κρίσης που αντιμετωπίζουν οι δομές ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και ενόψει της κρίσιμης συνάντησης των εκπροσώπων του Υπουργείο με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 6 Μαρτίου 2009, η Ολομέλεια του Δικτύου που έγινε χτες Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009 και ώρα 3 μ.μ. αποφάσισε τα εξής:
1. Διοργάνωση Συγκέντρωσης και Συναυλίας Διαμαρτυρίας στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου της Αθήνας (οδός Πανεπιστημίου) την Παρασκευή 6 Μαρτίου στις 8:30 το πρωί και έως τη 1:00 το μεσημέρι. Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλούνται να συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στις δομές, οι χρήστες των υπηρεσιών μας και οι φιλοξενούμενοι στις δομές, οι συγγενείς, όλοι οι συνεργάτες μας, οι άλλοι φορείς και επαγγελματίες του χώρου της ψυχικής υγείας καθώς και όλοι οι κοινωνικοί φορείς (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, Εργατικά Κέντρα, ΜΚΟ κλπ.).
2. Διοργάνωση συνέντευξης τύπου την Πέμπτη 5 Μαρτίου στις 3 μ.μ..
3. Διοργάνωση εκδηλώσεων και κινητοποιήσεων σε τοπικό επίπεδο ώστε να δημοσιοποιηθεί σε όλη του τη διάσταση το θέμα.

Αγαπητοί Συνεργάτες, δεν χρειάζεται να σας επισημάνουμε ότι η συμμετοχή όλων και η παροχή κάθε δυνατής βοήθειας είναι αναγκαία αφού η επιτυχία των κινητοποιήσεων έως την 6η Μαρτίου είναι ίσως η τελευταία μας ελπίδα για επίλυση των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε και για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας των δομών και τη συνέχιση του Ψυχαργώς.

Θεωρούμε αυτονόητη και επιτακτική την παροχή κάθε δυνατής διευκόλυνσης προς τους εργαζόμενους τόσο για τις κινητοποιήσεις στις 26 Φεβρουαρίου στην Θεσσαλονίκη και στις 4 Μαρτίου στην Αθήνα όσο βέβαια και για την Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στις 6 Μαρτίου.

Με εκτίμηση,

Για τους 36 φορείς του Δικτύου ΑΡΓΩΣ.
Ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής
Η Γραμματέας της Συντονιστικής Επιτροπής
Θεοδωρουλάκης Μενέλαος
Γιαννακοπούλου Κλεονίκη
______________________________
-->> πρώτη ανάρτηση: 25/2/2009

2 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Πρόκειται για μία κυβέρνηση που ξεπουλά όχι μόνο ιδρύματα, αλλά και τις ίδιες τις αθένειες. Δικαίωμα ίασης θα έχουν μόνο όσοι έχουν χρήματα. Και αν η ιδιωτικοποίηση γινόταν με μείωση φόρων θα λέγαμε πάλι καλά. Αυτοί αυξάνουν τα έσοδα του κράτους για να τα χαρίσουν σε ιδιώτες κι εμείς να τρέχουμε στους ίδιους ιδιώτες.

Post.Scriptum.Inter-Action. είπε...

Τετάρτη 4 Μάρτη, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας.

Παρασκευή 6 Μάρτη (8.30 - 13.00), συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια . Οργανώνεται και συναυλία συμπαράστασης. Όποιοι έχουν μουσικό συγκρότημα και ενδιαφέρονται ...περιμένουμε mail στο psi-action@hotmail.com

Επίσης, περιμένουμε ιδέες από καλλιτέχνες και οποιονδήποτε άλλο έχει δημιουργικές ιδέες.

Σας περιμένουμε όλους!