Σελίδες

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

οι κουκούλες του κ. Δένδια

Για πείτε μου, ποιος ήρωας κόμικ δεν φοράει κουκούλα; Ο Μπάτμαν και ο Σπάιντερμαν φορούν κουκούλα και ο Ζορρό φοράει μάσκα που τού κρύβει το πρόσωπο, αλλά και ο Σούπερμαν που δείχνει το πρόσωπό του στην ώρα της δράσης, στη πραγματική του ζωή το παίζει ένας δειλός γυαλάκιας!

Κουκούλα δεν φορούν ο Μίκυ, ο Ντόναλντ, ο Γκούφυ, κλπ, αλλά αυτοί οι ήρωες ανήκουν στο ζωικό βασίλειο: είναι ποντίκια, πάπιες, σκύλοι, κλπ.

Η παρατήρησή μου είναι η εξής: ότι δε γίνεται ήρωας χωρίς προσωπείο! Είτε αυτό καλύπτει το πρόσωπο ανθρώπων, είτε ανθρώπινων χαρακτήρων, είτε η παραλλαγή φοριέται την ώρα της δράσης είτε στη "κανονική" ζωή του ήρωα. Στα Μίκυ Μαους οι χαρακτήρες είναι ζώα που υποδηλώνουν ανθρώπους, με όλα τους τα προτερήματα και τα ελατώματα. Πάλι διπλά πρόσωπα δηλαδή.

Ερχεται λοιπόν ο κ. Δένδιας (για τον οποίο είχα πετύχει ένα καλό σχόλιο από κάποιο μπλόγγερ αλλά δε θυμάμαι ποιον και πού το είδα) να εφαρμόσει μια διάταξη περί κουκούλας και σκέφτομαι ότι η διάταξη αυτή είναι προκαταρκτική και η κυρίως διάταξη περί ανωνυμίας (διαδικτυακών προσωπείων δλδ) δεν βρίσκεται μακριά. Οπου νά'ναι φτάνει κι αυτή!

Μιάς κουκούλας μύριες έπονται!!!

-->> όταν το πρόσωπο της Εξουσίας είναι ανάλγητο, χρειάζονται ήρωες, εστω και... με κολάν!
-->> Α! και ο Ρομπέν των Δασών φορούσε κουκούλα στο διαγωνισμό τοξοβολίας -αν θυμάστε.
-->> φυσικά και δεν υπερασπίζομαι τα σπασίματα, σε αυτά συνέβαλαν τα μέγιστα "δικά μας παιδιά" όπως απεκάλυψαν πολλές φωτογραφίες από σχετικά στιγμιότυπα, π.χ. να σπάει ένστολος κρανοφόρος ένα ΑΤΜ, καθώς και κουκουλοφόρους να συναγελάζονται με (συναδέλφους μάλλον) αστυνομικούς έξω από αστυνομικά τμήματα -μέσα στα τμήματα δεν υπήρχαν φωτό.
-->> άρα, ένα λογικό συμπέρασμα είναι ότι όλες αυτές οι ανοησίες είναι προπετάσματα καπνού για το επόμενο βήμα, την άρση της ανωνυμίας στο διαδίκτυο.
-->> για το μεθεπόμενο βήμα, την άρση του απορρήτου των κινητών, το πρώτο λιθαράκι μπήκε προχτές στο βραδινό δελτίο της ΝΕΤ με την είδηση του "βιασμού της 14χρονης".
-->> εξ ιδίων κρίνουν τα αλλότρια, φαίνεται, και νομίζουν όλους τους πολίτες ηλίθιους. Τι άλλο να υποθέσωμεν;

°°°°°°°°°°°°°°°°°° Μια διαφορετική σκέψη είναι αυτή: Μήπως πράγματι η κυβέρνηση βρίσκεται έρμαιο σε χέρια παρακρατικών και θέλει να δώσει ένα απεγνωσμένο μήνυμα; Να ποινικοποιηθεί η κουκούλα ώστε να μη μπορούν να κρύβονται πίσω της οι παρακρατικοί δλδ... Αλλά, γιατί δεν δηλώνεται αυτό ξεκάθαρα;

°°°°°°°°°°°°°°°°°° Μήπως ο κ. Καρατζαφύρερ προτείνει ποινικοποίηση της κουκούλας επειδή ακριβώς θέλει να παραπλανήσει σχετικά με τις διασυνδέσεις του κόμματός του με το παρακράτος και τους χρυσαυγίτες;

°°°°°°°°°°°°°°°°°° Αυτά τα δυο τελευταία σημεία είναι απόλυτη ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ συνομωσιολογικού τύπου λέμε!!!


8 σχόλια:

L'Enfant de la Haute Mer είπε...

"... η διάταξη αυτή είναι προκαταρκτική και η κυρίως διάταξη περί ανωνυμίας (διαδικτυακών προσωπείων δλδ) δεν βρίσκεται μακριά ..."

Η ομίχλη μπαίνει από παντού στο σπίτι
κι όσα για σένα είχες ελπίσει
έχουνε τώρα πια όλα σβήσει
η ομίχλη μπαίνει από παντού στο σπίτι

Σκιά ήταν ό,τι για ζωή αγαπήθη
ήχος στεγνός μιας άδειας λέξης
σαν ήρθε η ώρα να διαλέξεις
είπες ας φράξουν τη φωτιά άλλα στήθη

ποτάμι που έχει μείνει ξερή κοίτη
πώς να 'χεις έτσι ξεστρατίσει
σου άξιζε σένα αλλιώς να ζήσεις
η ομίχλη μπαίνει από παντού στο σπίτι
η ομίχλη μπαίνει από παντού στο σπίτι

kopria είπε...

Το θέμα είναι να ξέρει η εξουσία ποιός είσαι και τι κάνεις, από τη στιγμή που αποκτάς λόγο. Είτε είσαι στο δρόμο και διαδηλώνεις είτε είσαι στο διαδίκτυο και τους φασκελώνεις.
Μετά έχουσι γνώση οι φύλακες... και να δούμε ποιός θα μας προστατέψει από τους προστάτες

Unknown είπε...

Όλα αυτά είναι ανοησίες που δείχνουν ότι κάποιος ενδιαφέρεται, εξυπηρετούν το εκδικητικό συναίσθημα των πολιτών και δημιουργούν πρόσκαιρη ελπίδα, τη στιγμή που στην πράξη τελικά αδιαφορεί να προλάβει και να εξασφαλίσει την μη-ύπαρξη των φαινομένων αυτών, διεργασία η οποία θα απαιτούσε πολύ κόπο και επανασχεδιασμό της πολιτικής και της νοοτροπίς που ακολουθήθηκε και υιοθετήθηκε τα τελευταία (20-50 και βάλε) χρόνια.

ange-ta είπε...

Νομίζω ότι μια διαδήλωσε με μπούργκες θα ηταν η δέουσα απάντηση, θα είμαστα και πολιτικαλ κορεκτ που λέε και οι εκσυγχρονιστές.

ps είπε...

oti pei i ange-ta

Rodia είπε...

Ευχαριστώ για τα σχόλια παιδιά :) ~~Ιδιαίτερα (Παιδί της ανοιχτής θάλασσας) για το όμορφο τραγούδι της Αρλέττας!:))
~~Νομίζω ότι ο Καμηλιέρης κάνει διάνα με τον "επανασχεδιασμό της πολιτικής", μόνο που τα χρόνια δεν είναι μονάχα τόσα. Από την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους μας υπάρχει πρόβλημα, οπότε, μάλλον επανίδρυση του κράτους χρειάζεται!
..αλλά τώρα πάνε να καταργηθούν τα κράτη..
Αλλωστε, ανήκομεν εις την ΕΕ, που (έχει αρχίσει να) καθαρίζει για τη πάρτη μας!
~~Πολύκαρπε, το ζουμί είναι να ξέρεις ο ίδιος "ποιος είσαι και τι κάνεις"!! :)
~~Αγγέλα και παλιόσκυλο, μπούργκα μπούργκα τον καημό μου... :)
(χρειάζεται και πολύ ύφασμα αδερφέ μου)

kopria είπε...

Ροδιά μου εννοώ ότι το ζητούμενο γι'αυτούς είναι να σε ξέρουν. Για τον καθένα από μας, όπως το είπες...

Δ.Π. είπε...

Είστε εκτός πραγματικότητας , αριστεροφασιστοειδή και ανήκετε σίγουρα όλοι σας στη σέχτα ή στον ΕΛΑ, αλλιώς τα ψευδώνυμα σας θα ήτανε κανονικά ονόματα. Τώρα τηλεφωνάω στον μπάρμπα-Δένδια και θα δείτε τι θα πάθετε.
Για να σοβαρευτούμε προτείνω να καταργηθούν και τα γυαλιά ηλίου-μάσκες γιατί αλλοιώνουν τα χαρακτησριστικά του προσώπου. Επίσης το ίδιο να ισχύσει και για το βαρύ make-up των γυναικών, αλλά και για τα μακριά μαλλιά τωναγοριών που τα καθιστά αγνώριστα. Εμπρός δτο δρόμο που χάραξε ο Δένδιας. Για ένα καθαρό κούτελο στην κοινωνία!!!