Σελίδες

Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

η δύναμη των εικόνων που σχηματίζει ο εγκέφαλος

Πώς, άραγε, συνέβη να εκλάβει η Ιερά Σύνοδος τις μαύρες φιγούρες, που φαίνονται στο βίντεο animation του Κώστα Γαβρά να καταστρέφουν τον γλυπτό διάκοσμο του Παρθενώνα, ως «ρασοφόρους ορθόδοξους ιερείς»; Ελα μου ντε!

Οταν ο εγκέφαλος έχει εκπαιδευτεί/προπονηθεί στο να μεταμορφώνει το φανταστικό σε πραγματικό, όταν η λογική έχει εξοριστεί από τις εγκεφαλικές έλικες, ε, τότε όλα να τα περιμένει κανείς...

Αυτό που με ικανοποίησε είναι το ξεμπρόστιασμα του κ. προέδρου του Μουσείου με την ευλύγιστη μέση και τον τσιμενταρισμένο εγκέφαλο. Αν και δήλωσε «Θα επικοινωνούσα. Το είχα σκοπό. Είναι αλήθεια πως καθυστέρησα», η κουτοπονηριά του αυτή τη φορά δεν φαίνεται να τον σώζει.

Μου άρεσε το άρθρο της Μαίρης Αδαμοπούλου στα ΝΕΑ-on line. Ρίξτε μια ματιά.

2 σχόλια:

MiHat είπε...

Νομίζω πως αμέσως μετά την σκηνή του σφυροκοπήματος από τους μαυροφορεμένους γνωστούς αγνώστους, τσουπ ο σταυρός φυτρώνει στην θέση των αγαλμάτων. Σταματήστε την ειρωνία μας τα έχετε κάνει τσουρέκια και φτάνετε και σε σημείο να γράφετε ασυναρτησίες. Οκ, μαλακία η λογοκρισία τέτοιου τύπου, όντως μερικοί είναι τραγικοί αλλά ε! ε!

Rodia είπε...

Σε ποιον απευθύνεσαι Μιχάλη; Δεν κατάλαβα...