Σελίδες

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

το μικρό αγόρι που έκλεβε τη μαρμελάδα


Μια φορα, ηταν ενα μικρο αγόρι που έκλεβε τη μαρμελάδα απο το ντουλάπι της μαμάς του, επειδή η μαμά του δεν το τάιζε αρκετά και συχνά το άφηνε νηστικο για να μάθει να είναι φρόνιμο και σοβαρό, να μη γελάει και να μη χοροπηδάει πολύ και της σπάει τα νεύρα. Το μικρό αγόρι έβλεπε τα άλλα αδερφάκια του, που έτρωγαν ωραία φαγιά και γλυκά, και ζήλευε. Οταν ανακάλυψε τη κλοπή της μαρμελάδας η μαμά του -για το καλό του, βεβαίως- το έβαλε τιμωρία να μη τρώει τπτ πλέον, το άφηνε νηστικό εντελώς λέμε. Οπότε, το μικρό αγόρι εξαναγκάστηκε να κλέβει για να ζήσει.

Μόλις το πήρε μυρουδιά η μαμά του, το αγκάλιασε και έκλαψαν μαζί, γιατί, στο μεταξύ, τα άλλα αδερφάκια είχαν ξεσαλώσει και, παρόλο που ήταν χορτάτα, έκλεβαν πολλά περισσότερα και απο το ντουλάπι αλλά και από το ψυγείο και από τις βιβλιοθήκες και από τις κασέλες! Δεν έκλεβαν επειδή είχαν ανάγκη να φάνε για να ζήσουν, αλλά για να ξεπουλήσουν ό,τι υπήρχε και δεν υπήρχε στο σπιτάκι τους. Εκλεβαν και πούλαγαν π.χ. τα βιβλία τους για να ψωνίσουν καινούργια κινητά, έκλεβαν και πούλαγαν τα φάρμακα για να τα δίνουν στα σκυλιά της γειτονιάς και να τα βλέπουν να τρελλαίνονται...

Το μικρό αγόρι συζήτησε με τη μαμά του, που κατάλαβε επιτέλους τη δύσκολη θέση όπου το είχε φέρει με τις διαρκείς τιμωρίες, και μαζί αποφάσισαν να εμποδίσουν τα άλλα παιδιά να κάνουν σκανταλιές. Η μαμά έβαλε μια μεγάλη κατσαρόλα στη φωτιά και μαγείρεψε φαγητό αρκετό για όλους και το μικρό αγόρι ανέλαβε να διδάξει τη μαμά του και τα αδερφάκια του πώς να γελούν και να χοροπηδούν. Απλό πράγμα, αλλά τα απλά πράγματα είναι δύσκολο να τα συλλάβει ο ανθρώπινος νους.

-->> Update, με το σχόλιο του Παπούλη απο το ποστ του Πάνου «Οι αριθμοί λένε την αλήθεια: μας λένε ψέματα!»
______________________________
Φεβρουαρίου 16, 2010 --- 6:10 μμ
Παπούλης

Μερικές ακόμα αλήθειες(...):

Οτι έχουμε το γκουβέρνο που αξίζουμε (ως λαός και ως ψηφοφόροι) δεν υπάρχει αμφιβολία ... το ίδιο ισχύει και για τους Γερμανούς

Ότι χρωστάμε τα μαλλιοκέφαλά μας ως κράτος και καθένας μας ξεχωριστά επίσης δε σηκώνει συζήτηση ... και οι γερμανοί το ίδιο

Ότι ο γερμανός φορολογούμενος θα κληθεί να πληρώσει για να διασωθεί η Ψωροκώσταινα είναι μεγάλη φούσκα και τη φυσάνε στη κατάλληλη στιγμή, οι κατάλληλοι άνθρωποι και μέσα.

Φαντάζομαι ότι ως σοβαρός άνθρωπος και εξόριστος επί μακρόν στα Βερολίνα, αντιλαμβάνεσαι ότι αν το Greece δηλώσει παύση πληρωμών, τα σπασμένα θα πληρώσουν πάλι οι Γερμανοί και οι λοιποί "δουλευταράδες" και "νοικοκύρηδες" της ΕΕ αφού πολλές τράπεζες εκεί που κρατούν μέρος του Ελληνικού χρέους, θα φορτώσουν ως είθισται τη ζημιά στον απλό καταθέτη – δανειολήπτη. Συνάμα το Ευρώ, για την ισχύ του οποίου κόπτωνται και σκίζωνται όλοι εκεί ομού μετά της Αγγέλας, θα πάει κατά διαβόλου και μαζί τα υπόλοιπα "γουρούνια" (PI...S). Σε αυτή τη περίπτωση θα ακριβύνουν τα ταξίδια σε εκείνους τους ειδικούς προορισμούς της Άπω Ανατολής και ο νοικοκύρης γερμαναράς δεν θα μπορεί να βγάλει τα απωθημένα του στα παιδάκια της Ταϋλάνδης. Τότε θα έχουμε επανάσταση στη Γερμανία, θα αναστηθεί ο Λήμπκνεχτ, η Ρόζα, ο Τέλμαν και τα Freikorps και το γερμανικό "νοικοκυριό" θα γίνει καλοκαιρινό.

Αυτά βέβαια δεν τα λένε ανοιχτά οι κατάλληλοι και τα ΜΜΕ τους, μόνο στεναχωριούνται που καίνε μερικοί ανεγκέφαλοι τη σημαία της ΕΕ.

(...) το παίγνιο είναι πολύ ευρύτερο και η Ελλάδα είναι η κορυφή του παγόβουνου. Φαντάζομαι ότι και στη Γερμανία δεν τρώνε όλοι κουτόχορτο.
______________________________
Μετα την ανάγνωση του σχολίου, ξαναδιαβάστε το παραμυθάκιον :)

Δεν υπάρχουν σχόλια: