Σελίδες

Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

H Ευρώπη που ποθήσαμε


Εμεις αλλη Ευρωπη ποθήσαμε, την Ευρωπη των λαών, μια Ευρωπη πανηγυρι για ολους και οχι μοναχα για τους χαραμοφάηδες. Μια Ευρωπη των πολιτισμών και των ταξιδευτών και οχι μια Ευρωπη των μουσειων και των κρουαζιεροπλοιων υψηλων εισοδηματων. Μια Ευρώπη που φερνει χαρα στους λαους της και οχι μια Ευρωπη που φερνει μισος, φθονο, δυστυχια, πεινα και απαξιωση.



Κατι ηξερε ο Τζιμακος...
http://www.youtube.com/watch?v=G6koD5wna84

11 σχόλια:

Konstantinos Floridis είπε...

Συμφωνώ Ροδιά μου , άλλη Ευρώπη ονειρευτήκαμε και πρέπει να την βρούμε! Κι όπως είπε πρόσφατα ο κόκκινος Ντάνι, η Ευρώπη είναι η τελευταία ουτοπία και αξίζει να αγωνιζόμαστε γι αυτήν.Δεν υπάρχουν εθνικές λύσεις σε κρίσεις χρηματοπιστωτικές,οικονομικές,ή οικολογικές. Οι λύσεις δεν μπορεί παρά να είναι ευρωπαϊκές και η Ευρώπη οφείλει να εκφράσει την αλληλεγγύη της προς την Ελλάδα.
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4572251

ange-ta είπε...

Θα ξυπνήσουν τουλάχιστον οι Ευρωλιγούρηδες;

Rodia είπε...

Το ζουμι ειναι να πολεμησουμε για την Ευρωπη που ονειρευτηκαμε! :)

..τοσος κοσμος περιμενει απο μας.. εχουν κατεβει στο δρομο οι γαλλοι, θα κατεβουν κι αλλοι...

celin είπε...

AX EYΡΩΠΗ ΕΣΥ ΜΑΣ ΜΑΡΑΝΕΣ!!!ΜΑΣ ΤΗ ΦΕΡΑΝ ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ,RODIA!
Ημασταν κ εμεις αστα να πανε,ηρθε κ εδεσε το γλυκο!!

Ανώνυμος είπε...

Καλή Πρωτομαγιά εύχομαι Ροδίτσα μου.

Καλή Πρωτομαγιά σε όλους τους φίλους.

Ανώνυμος είπε...

ρε συ Ροδιά,πολύ ''αθώα'' είσαι. σοβαρά περίμενες μια ''Ευρώπη των λαών''?
εγώ ξέρω ένα άλλο του Πανούση:
''δεν μπορώ άλλο Θανάση, στα 25 έχω γεράσει''

Rodia είπε...

Αυτη την Ευρώπη ήθελα. Αυτη την Ευρώπη θελαν και πολλοι αλλοι φιλοι μου, άγγλοι, γάλλοι, πορτογάλοι... Γιατι, δεν ειναι ωραια ιδεα;

Μπορουμε να προσπαθησουμε να τη κανουμε πραγματικοτητα. Ετσι δεν ειναι; Να μη την εγκαταλειψουμε στα χερια των αριθμομανών. :)

Rodia είπε...

..να δικαιωθουν ολες οι Πρωτομαγιες και να πηγαινουμε στους αγρους για ανθη και οχι σε πορειες, επειδη οι λαοι της ΕΕ θα ειναι ευτυχισμενοι..

Ανώνυμος είπε...

Μια χαρά ιδέα είναι αλλά τίποτα παραπάνω.Στη περσινή ταινία του Γούντυ Άλεν, ο ήρωας έλεγε πως όλες οι ιδέες (π.χ. κουμουνισμός) ωραίες είναι αλλά στηρίζονται στη πεποίθηση ότι οι άνθρωποι είναι κατά βάθος έντιμοι. Στην πραγματικότητα όμως είναι παρτάκηδες γι'αυτό και αποτυγχάνουν όλες οι ιδέες.Θα μου πεις και τι θα κάνεις? δεν ξέρω, αλλά τουλάχιστον ας μην παραμυθιαζόμαστε.

Ανώνυμος είπε...

απ'την άλλη βέβαια ο ήρωας προσπάθησε να αυτοκτονήσει 2 φορές...

Rodia είπε...

Να μη παραμυθιαζομαστε. Σωστα. Ολοι οι ανθρωποι δεν ειναι ιδιοι. Καπου ομως μπορουν να συναντηθουν. Μια ιδεολογια (ή/και μια λυση) δεν γινεται να επιβληθει εξω απο μας τους ιδιους, "απο τα πανω", που λενε. Το παραδειγμα ειναι αυτο που μετραει κυριως -για να μη γραψω πως ειναι ο μοναδικος τροπος να πειθει καποιος για την ορθοτητα των αποψεων του! Το να αλλαξει καθενας τον ιδιο του τον εαυτο, ειναι το μονο εφικτο. Αρκει να το θελει. Οταν τα πραγματα σφιγγουν, η θεληση αυτη εχει πολυ περισσοτερες δυνατοτητες να γινει πραξη.
Να σου πω και τι θα κανω; Απλουστατα, δεν θα αλλαξω σε τιποτα τις συνηθειες μου, το ηθος μου, τη πορεια που ακολουθησα ισαμε σημερα και τις Αρχες που καλλιεργηθηκαν μεσα μου με τα χρονια. Βοηθαω, στεκομαι αλληλέγγυη, ασκουμαι διαρκως στη λιτοτητα, δεν εκτιμω τα περιττα. Αν αυτοι ηταν οι λογοι που εισεπραξα λοιδωρια, καιρος μου να επιχαιρω για τη δικαιωση μου! :) LoL
Αν επρατταν και πολλοι αλλοι ακομα (περισσοτεροι απο οσοι φαινεται να επρατταν ετσι) ισως θα ειχαμε καλυτερους πολιτικους να μας διαφεντευουν και δεν θα παραδειγματιζομαστε απο τα σκανδαλα, κλπ. Ελπιζω οτι υπαρχει ακομα καιρος να εφαρμοσουμε ενα καλυτερο εαυτο στο πετσι μας...

-->> καταλαβαινω, βεβαια οτι το ερωτημα "και τι θα κανεις;" ειναι γενικο, αλλα σου απαντησα ειδικα επειδη νομιζω οτι γινομαι πιο κατανοητη. :)
Με δυο λογια, δεν περιμενω απο καμμια ιδεολογια να με πεισει και να με κατευθυνει. Διατηρω την ανθρωπια μου και θα τη διατηρησω με νυχια και με δοντια, που λενε!