Σελίδες

Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ


Αύριο εισάγεται στη βουλή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο ενώ την Πέμπτη πρόκειται να ψηφιστεί. Στο εντωμεταξύ τα τρελά του νομοσχεδίου δεν έχουν τελειωμό: Η ευθύνη για την ασφάλιση των νέων δημοσίων υπαλλήλων μετατίθεται στο Ι.Κ.Α. αλλά η ασφάλιση των υπαλλήλων της βουλής παραμένει στο δημόσιο.

Περισσότερα από 8 δισ. ευρώ κυκλοφορούν από χέρι σε χέρι για... «άτυπες» πληρωμές στο χώρο της υγείας! Πρόκειται για χρήματα που καταβάλλουν οι Eλληνες σε «φακελάκια» προκειμένου να παρακάμψουν λίστες αναμονής και να κερδίσουν την... εύνοια του γιατρού. Tη στιγμή, μάλιστα, που η Eλλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση στην Eυρώπη σε ό,τι αφορά τις λεγόμενες «καταστροφικές» δαπάνες για την υγεία, με 50.000 νοικοκυριά να απειλούνται με χρεοκοπία εξαιτίας κάποιου έκτακτου περιστατικού υγείας, είναι να αναρωτιέται κανείς ποια είναι η τύχη των ασθενών με αναπηρίες που ανέκαθεν θεωρούντο οι χαμένες περιπτώσεις του συστήματος υγείας.

Με το νέο νομοσχέδιο για τις κοινωνικές ασφαλίσεις το υπουργείο «φιλοδοξεί» να περιορίσει το ποσοστό των αναπηρικών συντάξεων από το 14% στο 8%. Σε περίπτωση που τα μέτρα αποδώσουν καρπούς, οι δικαιούχοι των αναπηρικών συντάξεων σε βάθος χρόνου θα πέσουν από τους 320.000 στους 160.000 κάτι που εάν κρίνουμε από το παρελθόν σημαίνει πως πολλοί άνθρωποι με σοβαρές αναπηρίες να χάσουν ακόμη και αυτό το ελάχιστο εξωιδρυματικο επίδομα και τις πενιχρές συντάξεις αναπηρίας.

Πληροφορίες για το νομοσχέδιο που αφορά τους υπερχρεωμένους μπορείτε να βρείτε στο http://news.disabled.gr/?p=30564

Ένα πρόγραμμα που αφορά την οικονομική ενίσχυση των νέων ελεύθερων επαγγελματιών βρίσκεται στη διεύθυνση http://news.disabled.gr/?p=30560

Ψηφιακό το μέλλον του επιχειρείν, αλλά σε μια Ελλάδα που υπονομεύει κάθε ενδεχόμενο επιχειρηματικότητας και έχει κάνει πλύση εγκεφάλου όλες τις γενεές πως η επιχειρηματικότητα είναι συνώνυμη της απάτης. Ίσως το καλύτερο πρόγραμμα που θα μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση είναι να απαγορευτεί κάθε αναφορά των επαγγελματιών της πολιτικής και του συνδικαλισμού στην επιχειρηματικότητα και στο επιχειρείν γιατί κάθε φορά που αναφέρονται στο επιχειρείν μόνο κακό κάνουν και πώς να μην το κάνουν αυτό στην πλειοψηφία τους πολιτικοί και συνδικαλιστές υπήρξαν κάποτε δημόσιοι υπάλληλοι ή έκαναν δουλειές με το δημόσιο.

Υποχρεωτική η ανάρτηση όλων των αποφάσεων της κυβέρνησης στο διαδίκτυο και εμείς τώρα θα πρέπει να χαρούμε που επιτέλους θα ξέρουμε τι αποφάσισαν οι ηγέτες μας. Εάν θα έμπαιναν στον κόπο να ανεβάζουν στο διαδίκτυο και όλη εκείνη τη διαδικασία και τον διάλογο που προϋπάρχει των αποφάσεων θα ήταν μια ένδειξη δημοκρατίας και ισοτιμίας.

Ένα ενδιαφέρον κείμενο και το νομοσχέδιο που αφορά το ασφαλιστικό των δημοσίων υπαλλήλων βρίσκεται στη διεύθυνση http://news.disabled.gr/?p=30503

Ένα κείμενο για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των καταναλωτών με αναπηρίες βρίσκεται στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=27354

Η αναπηρία είναι ένα τεχνικό πρόβλημα και γι αυτό το λόγο οι απόπειρες της πολιτικής μεταρρύθμισης του δικτύου της κοινωνικής υποστήριξης ήταν άστοχες και δεν κατέληξαν πουθενά.

Τις υπόλοιπες ειδήσεις μπορείτε να διαβάσετε στο http://news.disabled.gr/ που ενημερώνεται καθημερινά, ενώ η νέα νομοθεσία, οι νέες εγκύκλιοι και τα πιο εξειδικευμένα κείμενα βρίσκονται στο http://www.disabled.gr/ που επίσης ενημερώνεται καθημερινά.

______________________________
ΣΗΜ. Ακουσα οτι καταργηθηκαν τα μειωμενα εισιτηρια σε ΚΤΕΛ για τους αναπηρους και θυμηθηκα που συνταξιδευα προσφατως με μια κυρια συγγενη ιδιοκτητη ΚΤΕΛ, η οποια ταξιδευε τζαμπα. Διερωτωμαι... η συγγενεια με ιδιοκτητες ΚΤΕΛ, ειναι άραγε ενα ειδος σοβαροτερης αναπηριας;

Δεν υπάρχουν σχόλια: