Σελίδες

Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Αύγουστος: Ενας μήνας είναι, θα περάσει...


Οσο και να καλοπιάνουμε τον Αύγουστο, να τον λέμε "καλό" -καλάμια και παλούκια- αυτός ο μηνας έχει δώσει ένα σωρό διαπιστευτήρια για την αναποδιά που φέρνει. Εκμεταλλεύεται την αποχαύνωση που φέρνει στον κοσμάκη η θερμότητα του κλίματος, και βοηθά τους εξουσιαστές να χώνουν διάφορα: από δικτατορίες μέχρι τροπολογίες της κακιάς ώρας -που λενε.

Καλοκαιρινές διακοπές εμεις; Διασκέψεις επί διασκέψεων αυτοί, να διαλεξουν τον καταλληλοτερο τρόπο να μας τη φέρουν -ξανά και ξανά.

Ο κινέζικος Δράκος υποκλίνεται στο Θεό_Χρήμα και ξαφνιαζομαι (κακώς) πού κατάντησε ένας λαός ικανός να αντέξει τη Μεγάλη Πορεία -τότε, παλιά, με το Μάο. Δεν πρέπει να ξαφνιάζομαι όμως, γιατί το αλισβερίσι με τις υποθήκες είναι κινέζικο εφεύρημα, γινόταν εδώ και αιώνες, το εφάρμοζαν επιτυχώς οι κινέζοι μεγαλογεωκτήμονες και κατάφερναν με αυτή τη μέθοδο να ξεπουπουλιάζουν τους φτωχούς ή και να δημιουργούν κινέζους νεόπτωχους -τότε, παλιά, πριν τη Μεγάλη Πορεία. Αυτά τα στραβά, τις στρεβλώσεις που φέρνει η υπερβολική κερδοφορία χωρίς να λαβαίνει υπόψη καμμιά κοινωνική μέριμνα, προσπάθησε να καταπολεμήσει και να διορθώσει ο Μάο και τα κατάφερε για μικρό χρονικό διάστημα, με το ξαναμοίρασμα της γης, κλπ κλπ.

Σήμερα όμως, η αγροτική γη δεν είναι το άπαν. Το σημαντικό είναι η σπόροι, ο έλεγχος της αγροτικής παραγωγής μέσω αυτών και, στη συνέχεια, ο έλεγχος της τροφης των κατοίκων του πλανήτη. Η Ινδία ήδη έπεσε στην παγίδα των εταιρειών "δημιουργίας" μεταλλαγμένων σπόρων, ο λαός της λιμοκτονεί, το έδαφός της αποψιλώνεται. Η διαστρεβλωμένη διαφήμιση των σπόρων λέει ότι με αυτούς μειώνεται η κατανάλωση λιπασμάτων, πράγμα που αποδεικνύεται ψευδέστατο, γιατί η γη όλο και ζητά περισσότερα χημικά μετά την πρώτη εφαρμογή μεταλλαγμένων καλλιεργειών. Δείτε το σχετικό ντοκυμαντερ "Πεθαίνοντας στην Αφθονία" του Γ. Αυγερόπουλου.



Πάρτε μια ιδέα για το πού θα φτάσουμε κι εμείς οι πολιτισμένοι ευρωπαίοι, αν συνεχιστεί ο ρυθμός παράδοσής μας στους έχοντες και κατέχοντες. Οταν ενσκήψει ο λιμός, όταν θα πεθαίνουν οι άνθρωποι σαν τις μύγες, όταν απομείνει το ένα τρίτο του σημερινου πληθυσμού της Ευρώπης, ε, τότε θα λυθεί σίγουρα το οικονομικό της πρόβλημα. Πώς λέμε «η εγχείριση πέτυχε, ο ασθενής απέθανε»; Κάπως έτσι. Οι Οικονομικοί Δείκτες θα ευημερήσουν και ο πολιτισμός μας θα προχωρήσει ξανά προς ένδοξα πεδία... Ποιο είναι το ζουμί;

Αυτό είναι: ΥΠΟΔΟΥΛΩΘΕΙΤΕ (εθελοντικά) ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ (sic)

-->> Αλλοι χάνονται βεβαίως, αλλά έχουν καταφέρει -μέχρι στιγμής- να μεταφέρουν το πρόβλημά τους στους δικούς μας ώμους. Ας αντισταθουμε αδέρφια! Ας μην αφήσουμε τις θυσίες των προγόνων μας να πάνε στα χαμένα. Εκείνα τα κορμιά, τα κομμένα πόδια, τα χέρια τα κομμένα, τα μάτια, όλα όσα έμειναν στα αλβανικά βουνά αντιτασσόμενα στο φασισμό, ας δικαιωθουν σήμερα!
-->> Εκείνοι δώσαν τα πάντα όλα τους για να μείνουμε εμείς ελεύθεροι κι εμείς τι κάνουμε; Στηνόμαστε να μας αλλάξουν τον αδόξαστο οι μεγαλοκαρχαρίες, εγχώριοι και.. εξωχώριοι!
-->> ΞΥΠΝΑΤΕ ΩΡΕ!
-->> Καλό Σεπτέμβρη, λέμε :)


Δεν υπάρχουν σχόλια: