Σελίδες

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Χρυσούς Αιών Διορισμένων και Διορισμών


Αυτός είναι ο αιώνας που διάγουμε. Στην αρχή, δειλά δειλά, αλλά τωρα που κλείνει η πρώτη δεκαετία, δείχνει θρασύτατα κατά πού το πάει. Προς την πλήρη ανατροπή των πάντων. Εξηγω:

Τι είχαμε και τι χασαμε και τι έχουμε και τι μας βρήκε

1.πριν. Ειχαμε εκλεγμενους πολιτικους διαχειριστες της εξουσιας
1.μετα. Εχουμε διορισμενους γραφειοκρατες (Κομισσιον, ΔΝΤ, ΕΚΤ, κλπ) να δίνουν εντολες στους πολιτικους

σχολιο 1: Σήμερα, πληρώνει ο φτωχός απο το υστέρημά του τους διορισμένους ηγέτες, που είναι άγνωστο ΠΟΙΟΣ τους διορίζει και Πώς διορίζονται, οπότε δεν εχουν κανενα ενδοιασμό να πράττουν όσα πράττουν -για το καλό τους. Το ζητούμενο είναι να βρεθεί (και μάλιστα σύντομα!) απο τους λαούς της Ε.Ε. τρόπος απόλυσής τους. Διορισμοί τελος κύριοι. Πάπαλα. Ετελείωσε.

σχόλιο 2. Απορώ πώς δεν καταλαβαίνουν οι κ.κ. διορισμένοι ότι δεν εχουν να κερδισουν τπτ στραγγίζοντας το μεδούλι των ευρωπαίων πολιτών. Ωραια, θα αποκτησει ο πλανητης μερικες εκατονταδες πάμπλουτους ακομα.. αλλά.. τί θα το κανουν το χρημα οταν θα μενει ακινητο στα σεντουκια τους;

2.πριν. Είχαμε Σύνταγμα και Νομους
2.μετα. Εχουμε Εντολες απο τη Κομισσιον, το ΔΝΤ, την ΕΚΤ, και συνταγμα κουρελοχαρτο

σχόλιο: Ουδέν. Ολα είναι γνωστά και πασιφανή.

3.πριν. Ειχαμε αυτοδιοίκητα Πανεπιστημια, Ασυλο παν/μιακο, δωρεάν Παιδεία
3.μετα. Εχουμε εργοστάσια παραγωγης μονοπλευρης εξειδικευσης με πληρωμενη Παιδεία

σχόλιο 1: Τουλάχιστον σε αυτό τον τομέα περίμενα κάτι καλύτερο απο τον Γ.Α.Π., δεδομένου ότι ο παπούς του (όπου αναφέρεται συχνότατα) είχε βάλει στόχο το 5% του ΑΕΠ για την Παιδεία, είχε εκλεγεί με αυτή την εξαγγελία σημαία και είχε πετύχει πολλά, αλλά όχι αρκετά, καθώς φαίνεται σήμερα.

σχόλιο 2. Είναι οξύμωρο να πληρώνουν οι σπουδαστές εκείνους που θα τους προσλάβουν, για γνώσεις που θα χρησιμέψουν στους μελλοντικους εργοδοτες τους. Δεν είναι; Κάπως έτσι στο περιπου: «Σε πληρώνω για να μάθω κάτι που θα χρησιμέψει σε σένα και θα λάβω ανταποδοτικό μισθό κατά τα γούστα σου και όχι κατά τις ανάγκες μου και την αξιοπρεπή διαβίωσή μου»

Γενικο σχόλιο: Δεν μπορώ να καταλαβω τι ακριβως συμβαινει. Αυτη η Ενωμενη Ευρωπη δεν μοιαζει καθολου με την Ευρωπη που οραματιζόντουσαν οι λαοί της, ίσως και οι κυβερνησεις των λαων της. Αυτη η Ενωμενη Ευρωπη ειναι μια καρικατούρα, ένα κατασκευασμένο ηλίθιο ρομπότ, ένα μισαλλόδοξο ζόμπι, που γύρευε απο ποιο νεκροταφειο εμφανιστηκε!
_____________________
Θα ηθελα να γραψω και αλλα και άλλα πολλα, αλλα ΔΕΝ. Θα ηθελα να γραψω για τη μοιρα της χωρας μου να παιζει ρολο πειραματόζωου, οπως με τις βομβες ναπαλμ, τη δικτατορια των συντ/χών, κλπ, σήμερα με την πρώτη βάρβαρη εκδήλωση οικονομικού πολέμου, αλλά ΔΕΝ. Θα ήθελα να γράψω ότι μας βρήκαν μικρούς, χαζούληδες, βολικούς και δουλικούς και μας δουλεύουν, αλλά ΔΕΝ. Θα ήθελα να γράψω ότι αυτη η Ευρωπη που προέκυψε τώρα, ήταν απο την αρχή σχεδιασμένη να προκύψει έτσι ακριβώς, μόνο που εμείς κοιμόμαστε και ονειρευόμαστε και μας άφηναν στη πλάνη μας επειδή συνέφερε τους αρχιλήσταρχους να νομίζουμε "Ευρώπες των λαών" και κοκκινοπράσινα άλογα, αλλά ΔΕΝ.
(σε επομενη φαση, ισως)

Αυτό που δεν θα μου γλιτώσει και θα το γράψω είναι: ΞΥΠΝΑΤΕ ΑΔΕΡΦΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια: