Σελίδες

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου -21


ΑΡΘΡΟ 21

1. Καθένας έχει το δικαίωμα να συμμετέχει στη διακυβέρνηση της χώρας του, άμεσα ή έμμεσα, με αντιπροσώπους ελεύθερα εκλεγμένους.
2. Καθένας έχει το δικαίωμα να γίνεται δεκτός, υπό ίσους όρους, στις δημόσιες υπηρεσίες της χώρας του.
3. Η λαϊκή θέληση είναι το θεμέλιο της κρατικής εξουσίας, η θέληση αυτή πρέπει να εκφράζεται με τίμιες εκλογές, οι οποίες πρέπει να διεξάγονται περιοδικά, με καθολική, ίση και μυστική ψηφοφορία, ή με αντίστοιχη διαδικασία που να εξασφαλίζει την ελευθερία της εκλογής.

___________________________
ΣΗΜ.1. Αυτή τη φορά το άρθρο ατόφιο, χωρίς σαρκαστική παραποίηση.
ΣΗΜ.2. Εμεις εδωπέρα, μάλλον απεμπολούμε την ανθρωπια μας. Δεν μπορώ να εξηγήσω αλλοιως τη συμπεριφορά μας ως εκλογέων. Εκτός αν απλώς.. νίπτουμε τας χείρας μας! Αφήνοντας τους εξουσιαστές μας να.. τρίβουν τα δικά τους χέρια... Το ότι τάχα μου δήθεν παραπονούνται και χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για την αποχή, ας μη το σχολιάσω καλύτερα. Μεγάλα παιδιά είμαστε, καταλαβαινόμαστε. Με δυο λόγια, αντί να διεκδικήσουμε την αποτύπωση (με τη βούλα, στους επίσημους πίνακες με τα αποτελέσματα, να έχει νομιμο αντίκρυσμα στα κεντρα αποφάσεων, κλπ) της δυσαρέσκειας του εκλογικού σώματος, τους τα χαρίζουμε όλα. Τόση αφέλεια πια -ή να το πω βλακεία;- δεν αντέχεται λέμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: