Σελίδες

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Η παράνοια χτυπάει κόκκινο!


Αδύνατον να χωνέψουν οι Ευρωπαίοι το ηχηρό πολιτικό χαστούκι που έφαγαν η Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. από τη νεοεκλεγείσα δεξιά κυβέρνηση της Ουγγαρίας, η οποία αρνήθηκε επιδεικτικά να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις τους, προκειμένου να τους χορηγήσουν ένα δάνειο δηλώνοντας ότι δεν έχει καμία πρόθεση να επιβάλει πρόσθετα μέτρα λιτότητας στον ουγγρικό λαό επειδή έτσι θέλουν οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί. «Πραγματικό χλευασμό επιφύλαξε η ουγγρική κυβέρνηση στο Δ.Ν.Τ. και στην Ε.Ε. που έστειλαν αντιπροσωπείες τους για να εκτιμήσουν το πρόγραμμα βοήθειας στην Ουγγαρία», έγραψε η γαλλική «Λιμπερασιόν».

Η επίσης γαλλική «Μοντ» δείχνει εξίσου σοκαρισμένη με τη στάση τόσο του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν όσο και των στελεχών της κυβέρνησής του απέναντι στη συμφωνία υποτέλειας της Ουγγαρίας προς το Δ.Ν.Τ. και την Ε.Ε. που είχε υπογράψει η προηγούμενη, σοσιαλιστική και εκεί, ουγγρική κυβέρνηση, η οποία συνετρίβη στις εκλογές το Μάιο, για να πάρει δάνειο 20 δισ. ευρώ.

«Η νέα ομάδα που βρίσκεται στην εξουσία στη Βουδαπέστη φαίνεται να θέλει να απαλλαγεί από τους όρους του δανείου. Αυτό είναι επικίνδυνο» γράφει η «Μοντ» και συνεχίζει: «Τα πάντα εξελίσσονται σαν να προτίθεται ο Βίκτορ Όρμπαν, ο νέος πρωθυπουργός, να αναιρέσει το λόγο που έχει δοθεί στην Ε.Ε. και στο Δ.Ν.Τ. Ο Όρμπαν επιδεικνύει ανοιχτά μια προκλητική και προσβλητική αναίδεια απέναντι στους πιστωτές του»!

Με ιερή αγανάκτηση η «Μοντ» πληροφορεί τους αναγνώστες της ότι ο νέος Ούγγρος πρωθυπουργός «προκαλεί την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ.». Απουσίαζε από τη Βουδαπέστη όταν μετέβη εκεί ειδική αντιπροσωπεία του Δ.Ν.Τ. γιατί προτίμησε να πάει στη Νότια Αφρική προκειμένου να παρακολουθήσει τον... τελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου! «Η αντιπροσωπεία του Δ.Ν.Τ. δεν κατόρθωσε να πάρει από τους Ούγγρους στοιχεία και καθαρές απαντήσεις και έτσι επέστρεψε στην Ουάσιγκτον με άδεια χέρια» υπογραμμίζει θιγμένη η «Μοντ», προχωρώντας στη διαπίστωση ότι η κυβέρνηση της Ουγγαρίας «δεν σκοτίζεται καθόλου για τις απαιτήσεις της Ε.Ε. ή των διεθνών οργανισμών!».

*** *** ***

Για το 2010, η ουγγρική κυβέρνηση έχει να επιτελέσει ένα πανεύκολο έργο σε ό,τι αφορά στις υποχρεώσεις της έναντι των δανειστών της: να μειώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού από 4% του ΑΕΠ που ήταν το 2009 σε... 3,8% του ΑΕΠ το 2010. Τίποτα δηλαδή.

Παρόλα αυτά, οι δυνάστες της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. απαιτούν από την ουγγρική κυβέρνηση να περικόψει τις ήδη γλίσχρες συντάξεις, να μεταρρυθμίσει επί τα χείρω το εθνικό σύστημα υγείας περικόπτοντας μισθούς και θέσεις γιατρών και νοσοκόμων και μειώνοντας τα κρατικά κονδύλια για την υγεία, να κλείσει τεράστιες ζημιογόνες κρατικές επιχειρήσεις απολύοντας εκατοντάδες χιλιάδες Ούγγρων.

Απαιτούνται περικοπές τουλάχιστον ενός δισ. ευρώ για να μπορέσετε να μειώσετε το έλλειμμα φέτος σε 3,8% και του χρόνου σε 3% είπαν οι εμπειρογνώμονες της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. στους Ούγγρους.

Άρα, απαιτούνται πρόσθετα μέτρα λιτότητας, διαπίστωσαν εμβριθώς. Εκεί τους έκανε ρολάνς και τους τρέλανε η ουγγρική κυβέρνηση! Ένα δισ. πρόσθετα έσοδα σε δύο χρόνια θέλατε;» τους απάντησαν.

«Εμείς θα μαζέψουμε περισσότερα. Όχι όμως με νέα λιτότητα για τον κοσμάκη. Απλούστατα, θα φορολογήσουμε τις τράπεζες!»

*** *** ***

Μέσα σε ένα γενικό κλίμα κατάληψης ολόκληρου του κρατικού μηχανισμού από τη Δεξιά και μάλιστα εξ εφόδου με σαφώς αντιδημοκρατικές μεθόδους, η κυβέρνηση Όρμπαν ξηλώνει με αστραπιαία ταχύτητα και τους μηχανισμούς των «Κουίσλινγκ» που υπηρετούν την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ.

Ήδη «αποκεφαλίστηκαν» οι άνθρωποι που είχαν τοποθετηθεί επικεφαλής της Ουγγρικής Υπηρεσίας Ανάπτυξης που διαχειρίζεται τα κονδύλια της Ε.Ε., της Ουγγρικής Τράπεζας Ανάπτυξης, της Γενικής Διεύθυνσης Φόρων, της Αρχής Ελέγχου Χρηματοοικονομικών Θεσμών, του Εθνικού Γραφείου Στατιστικής κ.λπ., πέρα φυσικά από τον επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων, της αστυνομίας και κρίσιμων υπηρεσιών της δημόσιας διοίκησης...

___________________________
ΣΗΜ.1. Στοιχεία από το άρθρο που βρίσκεται ολόκληρο εδώ
ΣΗΜ.2. Από την 1η Αυγούστου (τουλάχιστον, τοτε γραφτηκε το αρθρο) ειναι γνωστα αυτά. Και αναρωτιέμαι, τι γίνεται σε τα μας εδώ. Αναλφάβηττοι είμαστε και δεν τα πήραμε πρέφα;
ΣΗΜ.3. Εντυπωσιακό το ότι μια δεξιά κυβέρνηση αντιστέκεται στις κομπίνες των ευρωληστών.
ΣΗΜ.4. Οι χαρακτηρισμοί "δεξιά" και "σοσιαλισμός" έχουν υποστεί αμοιβαία μετάθεση: άλλαξαν θέσεις δηλαδή, τουλάχιστον στην Ουγγαρία.
ΣΗΜ.5. Δεν καταλαβαίνω πού το πάει η Ευρωπαϊκή Ενωση. Θέλει να κάνει τα ευρωπαϊκά κράτη (εκτός Γερμανογαλλίας) Κίνα; Με τζάμπα εργατικά χέρια και ό,τι άλλο συνεπάγεται ο συνειρμός... Αυτό κι αν είναι παράνοια!


6 σχόλια:

Unknown είπε...

Καλά τους κάνανε!
(Να δούμε τώρα πως θα απαντήσουν...)

Rodia είπε...

Λες να ψαχνουν το πώς θα απαντησουν απο τον Αυγουστο; μαλλον γαργαρα το εκαναν...

pølsemannen είπε...

"...«Εμείς θα μαζέψουμε περισσότερα. Όχι όμως με νέα λιτότητα για τον κοσμάκη. Απλούστατα, θα φορολογήσουμε τις τράπεζες!»..."

Έλα γεια σου!

Παλούκωμα και τσιγκέλι στα γόλδεν βόυζ.

Mαγκυαρόρζαγκ, Mαγκυαρόρζαγκ, εαε αε αεεε!!!!

Rodia είπε...

Ελα μου ντε! :)

ΑΕΚ ΑΕΚ ΑΕΚ
(ετσι, για ανορθωση ηθικου)

sonora είπε...

Καλησπέρα.Απαντήσεις στις σημειώσεις 1-2-3-4-ναι έχουν γραφτεί αρκετά κείμενα αλλά δεν έτυχαν της αντίστοιχης προσοχής και δημοσιότητας.
Σημ-5-ναι αυτό θέλουν,και ακόμη έχουν συνάψει διάφορα εμπορικά σύμφωνα έξω απο το θεσμό της ΕΟΚ(διαφυγής πιστεύω)αυτά τα βρήκα ψάχνοντας τι γίνεται με τα κονδύλια και τα προγράμματα το 2009και Σχετικούς Συνδέσμους έχω κάποιους στην ανάρτηση http://amazonsday.blogspot.com/search/label/%CE%94%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82%20%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%20%CF%84%CE%B7%CF%82%20%CF%86%CF%84%CF%8E%CF%87%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CF%82.Το συμπέρασμά μου ήταν ότι δεν υπάρχουμε,δεν ελέγχουν τι γίνεται με τα χρήματα και σε ποιες δράσεις πηγαίνουν,και απ'όσα δίνουν μεγάλο μέρος τους επιστρέφεται σαν πρόστιμα μη συμμόρφωσης.Για το τι θα γίνει έπειτα;μάλλον θα έχουμε εταίρους δύο ταχυτήτων,αν δεν κρατήσουν το θεσμό μόνο για τυπικούς λόγους.

Unknown είπε...

Ναι, ναι, το έχω ακούσει από τότε. Το θέμα είναι αν συνεχίζουν οι εταίροι να τους συμπεριφέρονται όπως πριν, ή αν τείνουν αργά και βασανιστικά, να "τους κόψουν τα ποδάρια"...