Σελίδες

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Δυο χρόνια προθεσμία



Αναρωτιέμαι αν, σε αυτό το χρονικό διάστημα, θα σκοτωθεί ο δράκος του καπιταλισμού και της εκμετάλλευσης των ανθρώπων ή θα εδραιώσει την κυριαρχία του στον κόσμο μας. Είχαμε μια ευκαιρία να τον καρφώσουμε στο δοξαπατρί, αλλά κοντεύουμε να τη χάσουμε: αντί να τον σκοτώσουμε, τον ταΐζουμε -ίσως για να λέμε μετά «μαζί τα φάγαμε». Συνέλληνες, γρηγορείτε! Αν δεν ρίξουμε το ΔΝΤ εκεί όπου ο κ. Στροςς νομίζει ότι βρισκόμαστε εμείς, σωτηρία δεν υπάρχει.

3 σχόλια:

L'Enfant de la Haute Mer είπε...

δυστυχώς φαίνεται πως θα την εδραιώσει..
δες:
http://www.nytimes.com/2006/11/26/business/yourmoney/26every.html

kopria είπε...

Οι περισότεροι φοβούνται.
Δεν βλέπω πρόθυμους ανθρώπους να πουν "Έντάξει δεν ξέρω τι θα έρθει αλλά αυτό που υπάρχει είναι αδιέξοδο".
Δική μου άποψη είναι ότι πρέπει να το σκοτώσουμε το σύστημα αυτό (καπιταλισμό και κοινοβουλευτική ολιγαρχία) και όλοι μαζί να σκεφτούμε το νέο. Από μόνοι μας.

Rodia είπε...

Υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτονται, ευτυχως. Στο Ην. Βασίλειο π.χ. και στην Αυστρία. Βηματάκια μικρά και διστακτικά, αλλά σημαντικό είναι ότι γίνονται βηματα που αμφισβητούν το θέσφατο των ευρωπαϊκών εντολών, συμφώνων, κλπ.

Διάβασα κάπου (καθηγ. παν/μιου το πρότεινε) ότι "δοκιμασαμε τον κομμουνισμο και τη δημοκρατία, μήπως ειναι ώρα να δοκιμασουμε και την αναρχία;" Μπορεί και να αστειεύτηκε, πάντως στήριζε με ενδιαφέροντα επιχειρήματα την ιδέα του.. ανέφερε και τον Θορώ..