Σελίδες

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Ο πολιτικός δεν γεννιέται, γίνεται!

Μελέτησε προσεκτικά τη συνταγή που θα σε οδηγήσει στη δόξα:

Για να γίνεις
ένας επιτυχημένος πολιτικός...

να παίζεις τον κόσμο στα δάχτυλα
και να κονομήσεις γερά...

δεν είναι ανάγκη
να παιδεύεσαι στο φως του κεριού...

ούτε να πνίγεσαι
σε χιλιάδες χειρόγραφα...

Για να μη τρέμεις από αγωνία...

και να αναγκάζεσαι
να κραυγάζεις ασυναρτησίες...

Υπάρχει τρόπος μοναδικός
για να μιλάς με αυτοπεποίθηση:

Επισκέψου αμέσως τη Γεννήτρια πολιτικού λόγου και το πρόβλημα λύνεται αυτομάτως, κυριολεκτικά "αυτομάτως"! Αν το πρώτο υπόδειγμα δεν σε ενθουσιάζει και τόσο, κάνε ένα απλό ριφρές και θα εμφανιστεί αμέσως το επόμενο, κ.ο.κ. Ανεξάντλητα είναι τα υποδείγματα και για κάθε περίπτωση. Αλλωστε, ένας καλός πολιτικός πρέπει να αφήνει το ακροατήριο να φαντασιώνεται όλα όσα ο πολιτικός λόγος αποκλείεται να εκφράσει με σαφήνεια, επειδή ο άριστος πολιτικός λόγος πρέπει πάντοτε να είναι ασαφής. Κανείς, ούτε κι ένας πολιτικός, πολύ περισσότερο ένα καλός πολιτικός, δεν γνωρίζει τί του ξημερώνει αύριο, οι συνθήκες αλλάζουν και καλό είναι να βρίσκεται πάντα μέσα στα πράγματα.

Ενα μικρό υπόδειγμα καλού και αποτελεσματικού (όσον αφορά τη συντήρηση, αλλά και την ανάπτυξη, των φαντασιώσεων των ψηφοφόρων) πολιτικού λόγου, για να πεισθείς:
Κυρίες και κύριοι,

Κατά κοινή ομολογία το ξεκίνημα μιας αποφασιστικής καμπάνιας και οι άοκνες προσπάθειές μας παίζουν σημαντικό ρόλο για να καθορίσουμε τους άξονες μιας μελλοντικής πορείας. Περιττεύει να τονίσω ότι η έκταση και η μέθοδος διαμόρφωσης των στελεχών εγγυόνται την ευρύτερη δυνατή απήχηση, ώστε να επεξεργαστούμε ένα καινούργιο μοντέλο ανάπτυξης. Δεν χωράει αμφιβολία ότι τα νέα μοντέλα πολύπλευρης δράσης μάς δίνουν σε μεγάλο βαθμό την ευχέρεια να εκτιμήσουμε τις νέες συνιστώσες και συντεταγμένες. Ταυτόχρονα με τις διεθνείς συγκυρίες η πραγμάτωση των στόχων που έχουμε θέσει συμβάλλουν με τρόπο αποφασιστικό στο να σηματοδοτήσει τις βάσεις μιας προοδευτικής μετεξέλιξης. Τα ιδεολογικά κριτήρια, όταν συνδυαστούν, και η σταθερή άνοδος στην ποιότητα και την ποσότητα των προσπαθειών μας βοηθούν αποφασιστικά στην προσπάθεια να στερεώσουμε ένα δυναμικό σύστημα αντιμετώπισης των νέων μεγάλων απαιτήσεων του καιρού μας. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι η ανάπτυξη των ποικιλόμορφων δραστηριοτήτων μας μάς επιβάλλουν να αναλύσουμε πολύ προσεκτικά και συνειδητά τις νέες τάσεις και κατευθύνσεις απέναντι στις προκλήσεις των καιρών. Η πολύμορφη και πλούσια εμπειρία μας, αλλά και οι παρούσες δομές του συστήματος αυτού μάς βοηθούν να προετοιμάσουμε και να αφομοιώσουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για την επιτάχυνση του έργου μας. Η επιμέλεια της οργάνωσης και προπάντων το δυνάμωμα και η επέκταση των δομών μάς υποχρεώνουν να προσδιορίσουμε και να καθορίσουμε τις υπάρχουσες οικονομικές συνθήκες και τα θεσμικά πλαίσια. Είναι πασιφανές ότι η πλατιά συμμετοχή και υποστήριξη των λαϊκών μαζών στις σχετικές επεξεργασίες εγκαινιάζουν μια διεργασία που συμβάλλει στο να τελειοποιήσουμε ένα γενικότερο σύστημα πλατιάς συμμετοχής. Η καθημερινή πρακτική έχει δείξει ότι η αδιάκοπη προσήλωση και προσπάθειά μας στην πρακτική της ενημέρωσης και τεκμηρίωσης αποτελούν μια πολύ σημαντική βάση για τις διάφορες μορφές ενίσχυσης της επιρροής μας.

Σας ευχαριστώ.

________________________
ΣΗΜ.1. Την προσφώνηση και την αντιφώνηση μπορείς να τη μετατρέψεις αναλόγως, π.χ. σε «Ελληνίδες, Ελληνες» και «Εμπρός για τη Νίκη»
ΣΗΜ.2. Μη πεις ότι δεν πείσθηκες, ε;