Σελίδες

Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Ο Προστάτης του Πολίτη εφαρμόζει τη "φόρμουλα Cossiga"


Παραπέμπω σε παλιότερο ποστ, όπου είχα συγκεντρώσει τα σχετικά δημοσιεύματα για τη μέθοδο αυτή, γνωστή ως "φόρμουλα Cossiga" και μεταφέρω εδώ (κάτω από το βίντεο με τις βιαιοπραγίες) ένα μικρό απόσπασμα από τη συνέντευξη με τις "οδηγίες" που είχε παραχωρήσει στις 23 Οκτωβρίου 2008 στην εφημερίδα «Il Resto del Carlino», ο Francesco Cossiga.
Αυτά τα μαθήματα εφάρμοσαν οι αρμόδιοι υπουργοί της ελληνικής κυβέρνησης χθες, αφού βεβαίως είχαν προηγηθεί οι πετυχημένες ασκήσεις αυτής (Κερατέα, Μαρφίν, κλπ) αλλά και (κυρίως, θυμησου το Δεκέμβρη) της προηγούμενης κυβέρνησης. Ο κ. Κοσίγκα θα είναι πολύ ικανοποιημένος από τους μαθητές του, υποθέτω, εκεί που βρίσκεται.



http://youtu.be/celyhv_P79Y

Δημ/φος:Τι θα έπρεπε να γίνει τώρα;
Cossiga: «Ο Μαρόνι (υπουργός Εσωτερικών) θα έπρεπε να κάνει ό,τι είχα κάνει εγώ».
Δημ/φος: Πάει να πει;
Cossiga: «Κατ' αρχήν, αφήνεις κατά μέρος τους μαθητές, γιατί, σκεφτείτε τι θα συνέβαινε αν ένα παιδάκι σκοτωνόταν ή τραυματιζόταν σοβαρά».
Δημ/φος: Ενώ τους φοιτητές;
Cossiga: «Τους αφήνεις να κάνουν ό,τι θέλουν. Αποσύρονται οι δυνάμεις της αστυνομίας από τους δρόμους και τα πανεπιστήμια, μέσα στο κίνημα εισδύουν προβοκάτορες έτοιμοι για όλα και αφήνεις καμιά δεκαριά μέρες τους διαδηλωτές να λεηλατήσουν τα μαγαζιά, να κάψουν τα αυτοκίνητα, να περάσουν διά πυρός και σιδήρου την πόλη».
Δημ/φος: Και μετά;
Cossiga: «Μετά, ενισχυμένος από τη λαϊκή συναίνεση, ο ήχος των σειρήνων των ασθενοφόρων θα πρέπει να υπερκαλύψει εκείνον των περιπολικών».
Δημ/φος: Με ποιά έννοια;
Cossiga: «Με την έννοια ότι οι δυνάμεις της τάξεως δεν θα πρέπει να δείξουν έλεος και θα πρέπει να τους στείλουν όλους στο νοσοκομείο. Μην τους συλλάβετε -οι δικαστές θα τους απελευθερώσουν αμέσως σε κάθε περίπτωση... βαράτε τους αλύπητα και ξυλοφορτώστε και τους δασκάλους τους που τους ξεσηκώνουν μαζί.».
Δημ/φος: Και τους δασκάλους;
Cossiga: «Πάνω απ'όλα τους δασκάλους. Όχι τους γηραιότερους βέβαια, τα νέα κορίτσια όμως ναι, και αυτά. Έχετε ιδέα της σοβαρότητας αυτού που συμβαίνει; Υπάρχουν δάσκαλοι που προσηλυτίζουν τα παιδιά και τα ενθαρρύνουν να διαδηλώνουν -αυτό είναι εγκληματική συμπεριφορά!»
_____________________________
ΣΗΜ.1. Francesco Cossiga, (26 July 1928 – 17 August 2010) πρώην Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας, πρώην Πρόεδρος της Γερουσίας, πρώην Πρωθυπουργός και πρώην υπουργός Εσωτερικών, καθώς και ισόβιος γερουσιαστής.
ΣΗΜ.2. Διάβαζα πριν από λίγο τί συμβαίνει στο πολύπαθο Ιράκ, όπου οι κατακτητές "δοκιμάζουν" ακόμα χειρότερες μεθόδους καταστολής του ηθικού, της προσωπικότητας των ανθρώπων, ώστε να τους καταστήσουν άβουλη και, κατά συνέπεια, υπάκουη μάζα.
ΣΗΜ.3. Εμείς, τί κάνουμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: