Σελίδες

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Τρέχουσα σύνθεση Ελληνικού Κοινοβουλίου, μετά τις παραίτησεις Λιάνη, Φλωρίδη, Νασιώκα


Παρατηρώ ότι σιγά σιγά το Ελληνικό Κοινοβούλιο γίνεται όλο και πιο αντιπροσωπευτικό:
Μετά τις Ελληνικές βουλευτικές εκλογές 2009 και τις κατά καιρούς ανεξαρτητοποιήσεις και διαγραφές βουλευτών από τις κοινοβουλετικές τους ομάδες, η σύνθεση της Βουλής έχει ως εξής:

Πηγή

ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου 155
Νέα Δημοκρατία Αντώνης Σαμαράς 86
ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα 21
ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης 15
ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας 9

Ανεξάρτητοι: 14

Δημοκρατική Αριστερά (ανεπίσημα) Φώτης Κουβέλης 4
Δημοκρατική Συμμαχία (ανεπίσημα) Ντόρα Μπακογιάννη 5
Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών (ανεπίσημα) Γιάννης Δημαράς 2
Σοφία Σακοράφα 1
Βασίλης Παπαχρήστος 1
Γιώργος Λιάνης 1
Γιώργος Φλωρίδης 1 -παραιτηθηκε και αντικατασταθηκε από το Γιώργο Φράγκο
Εκτωρ Νασιώκας 1 -παραιτηθηκε και αντικατασταθηκε από την Βάσω Αλεξανδρίδου (προς το παρόν)

Τέσσερις βουλευτές που αποχώρησαν από το ΣΥΡΙΖΑ, είναι μέλη του κόμματος Δημοκρατική Αριστερά, αλλά δεν έχουν σχηματίσει επίσημα κοινοβουλευτική ομάδα.
Πέντε βουλευτές προερχόμενοι από την ΝΔ, ίδρυσαν το κόμμα Δημοκρατική Συμμαχία, άλλα δεν έχουν επίσημα σχηματίσει κοινοβουλευτική ομάδα.
Δύο ανεξάρτητοι βουλευτές, διαγραφέντες από το ΠΑΣΟΚ ίδρυσαν τον Απρίλιο του 2011 το κόμμα Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών, αλλά επίσημα δεν έχουν σχηματίσει κοινοβουλευτική ομάδα.
Πέντε παραιτηθέντες απο την Κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ (Σ. Σακοράφα, Β. Παπαχρήστος, Γ. Λιάνης, Γ. Φλωρίδης, Ε. Νασιώκας -οι δυο τελευταιοι παραιτηθηκαν και απο βουλευτές και αντικαταστάθηκαν)

Update: Στις 16/6/2011 το πρωί παραιτήθηκαν δυο ακόμα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Φλωρίδης και ο Εκτορας Νασιώκας. Μετά από τις πρόσφατες παραιτήσεις συνεκλήθη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, όπου ο κ. πρωθυπουργός απευθύνθηκε προς τους βουλευτές του κόμματος με συγκινητικά* λόγια. Μένει να δούμε πόσοι συγκινήθηκαν πραγματικά, πόσοι δηλαδή θα εξακολουθήσουν να στηρίζουν την κυβέρνηση του τόπου, αγνοώντας επιδεικτικά ότι αυτός ο τόπος δεν είναι σκέτο οικόπεδο αλλά έχει και κατοίκους.
Τα συγκινητικά λόγια που απηύθυνε ο κ. πρωθυπουργός περιορίστηκαν κυρίως στη φράση «Θέλω να ξέρετε ότι μπορείτε να στηριχθείτε και επάνω μου και εγώ να στηρίξω και εσάς και από κοινού να στηρίξουμε τη μεγάλη προσπάθεια να αλλάξουμε την Ελλάδα», δηλαδή τους δήλωσε ότι μπορεί να τους στηρίξει (εδώ αναρωτιέμαι πόσα έχουν κάνει και πόσα θα κάνουν εναντίον μας αφού χρειάζονται τόσο μεγάλη στήριξη.. εις διπλούν!) και όχι στη φράση την οποία μετέφεραν οι δημοσιογράφοι -κυρίως των καναλιών: «να στηριχθείτε πάνω μου κι εγώ να στηριχθώ σε εσάς».
Θα ήταν πιο έντιμο αν απευθυνόταν απευθείας στους πολίτες λέγοντας «Στηρίξτε με για να σας τη ρίξω!» (τι να κάνω; το ρίχνω και λίγο στην τρελή)

________________
Ενημερωμένο μετά την παραίτηση του κ. Γ. Λιάνη, με την σχετική 4σέλιδη επιστολή:

1. 2.
3. 4.
click! on the pictures

Δεν υπάρχουν σχόλια: