Σελίδες

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Η Πλατεία Συντάγματος εκσυγχρονίζεται!

Με κάποιο τρόπο θα πρέπει να μείνουν στη συλλογική μνήμη τα γεγονότα του φετεινού Ιουνίου, αυτά που συνέβησαν πρόσφατα πάνω στην Πλατεία Συντάγματος και γύρω από αυτήν. Δεδομένου ότι στο παρόν μπλογκ η σάτιρα είναι η πιο σεβαστή (και συχνότατα αναδεικνυόμενη) ανθρώπινη έκφραση, μια και το γέλιο είναι αυτό που διαφοροποιεί το πλάσμα άνθρωπος από τα υπόλοιπα πλάσματα, παίρνω το θάρρος να προτείνω ένα καλό τρόπο ώστε να βιδωθούν στη μνήμη όσα έγιναν, με τρόπο που όλοι να τα θυμούνται στο μέλλον. Να πάρουν καινούργια ονόματα η πλατεία και οι γύρω δρόμοι! Οχι ονομασίες όπως π.χ. Γ' Σεπτεμβρίου, που χρειάζεται να ανοίξει κανείς λεξικά και βιβλία ιστορίας για να μάθει το λόγο που ονομάστηκε έτσι. Ποιος θυμάται επίσης, τι έγινε την 28η Οκτωβρίου; Σίγουρα όχι οι βουλευτές μας. Πάμε λοιπόν, σε μια προσπάθεια αναζήτησης των πιο ταιριαστών ονομασιών, διατηρώντας όσο γίνεται τον αριθμό συλλαβών και χωρίς μεγάλη απόσταση από την ηχητική εκφορά:

Λεωφόρος Αμαλίας -->> λεωφόρος Ασφαλείας (ή και Μαλακίας -εγκεφαλικής, βεβαίως)
Λεωφόρος Βασ. Σοφίας -->> λεωφόρος Βασ. Ανοησίας (εδώ το Βασ.=Βασικής)
Λεωφόρος Πανεπιστημίου -->> λεωφόρος Πανκουστουμίου
Οδός Οθωνος -->> οδός Κόθωνος
Οδός Σταδίου -->> οδός Στραβαδίου (ή και Σταρχιδίου)
Οδός Ερμού -->> οδός Δαρμού
Οδός Μητροπόλεως -->> οδός Ευρουπόλεως (ή και Λουκανικοπόλεως, να μη ξεχνάμε τις καντίνες και τον φίλο μας τον Λουκάνικο)
Οδός Φιλελλήνων -->> οδός Μισελλήνων (ε, αυτό ευκολάκι)
Οδός Καραγιώργη της Σερβίας -->> οδός Σερ Γιώργη της Βίας (με απλή αναμετάθεση)
Οδός Γεωργίου του Α' -->> οδός Γεωργίου του Δέλτα (τιμής ένεκεν στον τέταρτο Γεώργιο κυβερνήτη της χώρας, με το "Δέλτα" ολογράφως, που μπορεί να σημαίνει τη γνωστή "ομάδα Δέλτα" ή και τα γιαούρτια της γνωστής φίρμας, αν και οι γιαουρτωμένοι αδιαφορούν για τις φίρμες των γιαουρτιών -νομίζω)
Πλατεία Συντάγματος -->> πλατεία Συναλλάγματος (ή και πλατεία Κατάγματος -για ευνόητους λόγους, πολλά τα κατάγματα!- αλλά και πλατεία Καθάρματος, με διττή σημασία το τελευταίο -Κάθαρμα=σιχαμένο υποκείμενο και Κάθαρμα=καθαρμός, κάθαρση)

Αυτά και περιμένω κι άλλες προτάσεις, πιο καλές!
_______________
update:
ALKIBIADES: Πλατεία Συνκατάγματος [όπου συν=συντριπτικού]

ange-ta: οδός Βουλής: Οδός Βολής

Rodia: οδός Βουλής: οδός Μουρλής!
οδός Νίκης: οδός Φρίκης
οδός Βαλαωρίτου: οδός Βάρα-και-ρίχτου

3 σχόλια:

Sarasides είπε...

Πλατεία συνκατάγματος [όπου συν=συντριπτικού]

ange-ta είπε...

ξέχασες την οδό Βουλής : Οδός Βολής

Rodia είπε...

χαχα!! ωραια παιδια! :))

οδός Μουρλής!

οδός Νίκης -- οδός Φρίκης