Σελίδες

Κυριακή 13 Μαΐου 2018

η Ημέρα της Μητέρας είναι μια ξεκάθαρα αντιπολεμική Ημέρα

Η Αμερικανίδα Ann Maria Reeves Jarvis διοργάνωσε για πρώτη φορά το 1865 ένα κίνημα με το όνομα Mothers Friendships Day και συναντήσεις με το όνομα Mothers Day Meetings, κατά τις οποίες οι μητέρες αντάλλασσαν απόψεις και εμπειρίες.

Το 1870 η Julia Ward Howe διοργάνωσε μια εκδήλωση φιλειρηνικής συγκέντρωσης μητέρων με το σλόγκαν peace and motherhood με σκοπό, τα παιδιά να μη στέλνονται στον πόλεμο.

Λίγο πριν ξημερώσει η σημερινή Ημέρα Της Μητέρας, η κατεξοχήν αντιπολεμική μέρα, βράβευσε η Γιουροβίζιον την Netta Barzilai, που ανήκε στο Ισραηλινό Ναυτικό το 2014, όταν έγινε η σφαγή των παιδιών στη Γάζα, αν θυμάσαι. Το τραγούδι, λέει, είναι εναντίον των διακρίσεων και υπέρ της διαφορετικότητας. Υποθέτω λοιπόν ότι ένα παιδί στην Παλαιστίνη είναι ένα κοινό παιδί, καθόλου διαφορετικό, οπότε, άνετα μπορεί να σφαχτεί βεβαίως.

Η Γιουροβίζιον, λέει, δεν ασχολείται με την πολιτική, λέει, αλλά θα έπρεπε να απαγορεύει συμμετοχές προσώπων που υπήρξαν σφαγείς, λέω. Κραυγαλέο φτύσιμο στα μούτρα μας ήταν αυτό το βραβείο, λέω επίσης.

ζήτω η διαφορετικότητα λέμε! όσο νά 'ναι είναι διαφορετικό να είσαι στέλεχος και να τραγουδάς κιόλας, ε

δυο αναρτήσεις απο @tovarishchpanda στο twitter:

1. Φωναζαν τα παλαιστινιακα μεσα να μην κερδισει το Ισραηλ, αλλα νταξ, δε γαμιεται, βαρβαρους μουσουλμανους σκοτωνει στη Γαζα, και ειναι και πρωτη γραμμη αμυνας του Δυτικου Πολιτισμου, και στην τελικη, ποιος χεστηκε για τους Παλαιστινιους, εχουμε female empowerment εδω λεμε.

2. Για να εορτασει την νικη του Ισραηλ στη Γιουροβιζιο η IDF θα ξαναβομβαρδισει αποψε τη Γαζα και ισως κανει και κανα δυο επιδρομες στη Δαμασκο, και ολα αυτα υπο τους ηχους του νικητηριου τραγουδιου, η τραγουδιστρια του οποιου εχει υπαρξει στελεχος του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: